Ansku Sinisalo
14:10 - 22.11.2019 / musiikki / Findance
BESS julkaisi debyyttialbuminsa - "Etsintä, kupliva jännitys, ilonpito ja pieni vaarantuntu ovat vahvasti läsnä"

BESS on julkaissut esikoisalbuminsa BESS.

Albumi on ylittänyt kultarajan jo ennen julkaisuaan yli 15 miljoonalla streamilla. Albumia on tehty pitkään yhdessä BESSin luottotuottaja Antti ”Nopsajalka” Hakalan kanssa. BESS on kirjoittanut suurimman osan albumin kappaleista itse. Albumia ovat olleet mukana tekemässä useat nimekkäät lauluntekijät, kuten Vilma Alina, Jenna Alexa, Matias Melleri, Leo Jupiter sekä Tuomo Kojander.

BESS kertoo debyyttialbumin tekoprosessista näin:

- Debyyttilevyä tehtiin kolme vuotta Nopsajalan sekä eri biisintekijöiden ja tuottajien kanssa. Albumi muodostui loppujen lopuksi hyvin luonnollisesti kokonaisuudeksi vaihe vaiheelta, vaikken tosiaankaan osannut arvata mihin sessareihin lähdin, kun eka biisi kirjoitettiin tammikuussa 2016. Nää huipputyypit on auttaneet mua kasvamaan musiikintekijänä, artistina ja ihmisenä siksi kuka oon nyt.

- Matkan varrella on pitänyt oppia kuuntelemaan, mitä musiikilla ja elämällä on sanottavaa mulle, ja mitä mulla on annettavaa. On pitänyt oppia rohkeesti luottamaan itseeni, muihin ihmisiin ja elämään. Ja kuulkaa, tää on vasta alkua; aamuyön hämärtävillä pikkutunneilla. Levyn kantavaa fiilistä kuvailisin sanoin aamuyön huuma. Värivalot, nuoruuden suunnaton seikkailu. Etsintä, kupliva jännitys, ilonpito ja pieni vaarantuntu ovat vahvasti läsnä.

Kuuntele BESS Spotifyssa alla:

artikkelin avainsanat:
Bess Universal Music