Alamy / AOP
20:10 - 16.10.2019 / maailmalta / Markku Leppilampi
Pakkomielteinen pop-tähden fani jäljitti idoliaan Instagram-kuvien avulla - löysi silmistä heijastuksia, joita vertasi Google Street View -kuviin

Oddity Central kertoo [lähde] fanittamisen menneen liian pitkälle.

Japanin poliisi pidätti miehen, jota epäillään hyökkäyksestä poptähden kimppuun. Fani oli 26-vuotias mies Hibiki Sato. Hänen kohteenaan oli 21-vuotias Tenshi Tsukinukeni Yomi -yhtyeen laulaja Ena Matsuoka.

Sato onnistui saamaan laulajan Instagram-kuvista selville, missä hän asui. Hän suurensi kuvista tähden silmät. Tämän jälkeen hän yritti löytää niistä heijastuksia, jotta hän onnistuisi paikallistamisessa.

Hän onnistui tunnistamaan silmistä paikkoja Tokiossa - muun muassa bussipysäkin, jonka hän löysi varmistukseksi vielä Google Street View -palvelusta.

Väitetysti hän jopa mittaili silmien heijastuksista, missä kulmassa auringonvalo osui niihin. Näin hän yritti saada selville tähden asuinkerrosta.

Saatuaan asuinpaikan selville, hän alkoi vaania uhriaan asuinalueen lähellä. Epäilysten mukaan Sato seurasi konsertin jälkeen Matsuokaa kotiin. Siellä hän asetti pyyhkeen Matsuokan pään yli, raahasi hänet pimeään nurkkaan, kaatoi maahaan ja hyväksikäytti tätä. Tähti sai tilanteessa vammoja ainakin kasvoihinsa.

Japanilainen sanomalehti Tokyo Shimbun varoitti, että korkearesoluutioisista selfieistä voi saada selville vihjeitä, missä henkilö asuu.

artikkelin avainsanat:
Google Street View Instagram oudoimmat