Valve Corporation
18:10 - 10.09.2019 / pelit / Findance
Telia Esports Series jatkuu lokakuussa - keskiössä CS:GO, ENCE jättäytyy pois

Telia Esports Series -e-urheilusarjan toinen kausi käynnistyy lokakuun alussa. Sarjassa keskitytään tällä kaudella Counter Strike: Global Offensive -taistelupeliin, ja myös uudistuksia on luvassa.

- Suomen kovimman esports-sarjan kakkoskaudesta tulee eeppinen. Kuuntelimme katsojien toiveita, ja uudistimme sarjaa niiden pohjalta. Panostamme täysillä CS:GO:hon ja varsinkin sarjan katsojakokemukseen sekä lähetysten kiinnostavuuteen ja laatuun. Ja tällä kaudella näytämme ihan kaikki pelit, kertoo Niklas Segercrantz Telia Finlandin esports-tiimistä.

Telia Esports Seriesin toinen kausi alkaa 4.10.2019 ja päättyy GameXpo-messuilla Helsingin Messukeskuksessa marraskuussa pelattavaan finaaliin. Palkintopotti on 40 000 euroa. Telia Esports Seriesiä pyöritetään yhteistyössä Assemblyn kanssa, jonka enemmistöosuuden Telia omistaa.

- Telia Esports Seriesin ykköskaudella teimme suomalaisen e-urheilun historiaa luomalla maahan näkyvän ja laadukkaan kilpapelisarjan, jossa pelaajat pääsivät mittelemään taitojaan, mutta myös kertomaan ammattipelaajan arjesta. Tällä kaudella rima on vielä korkeammalla, ja yllätyksiäkin on luvassa, iloitsee Assemblyn toimitusjohtaja Pekka Aakko.

Seriesin toisella kaudella pelaa kahdeksan joukkuetta: HAVU Gaming, SJ Gaming, Kova Esports, Helsinki REDS, Menace, Veto, Ajuri ja Hukka. ENCE jättäytyy sarjasta pois.

- On mielenkiintoista nähdä, miten nälkäisenä viime kauden kakkonen SJ Gaming lähtee sarjaan, ja kuinka HAVU uutena joukkueena sekoittaa pakkaa. Myös karsinnoista sarjaan noussut Hukka vaikuttaa joukkueelta, joka ei kumartele ketään, Niklas Segercrantz miettii.

Pääsarjan kanssa yhtä aikaa käynnistyy myös CS:GO-ykkösdivari, CS:GO Division #1, jonka kaksi parasta joukkuetta etenee karsimaan paikasta vuoden 2020 Telia Esports Series -pääsarjaan. Ykkösdivarissa pelaa yhteensä 16 joukkuetta, joista osa on jo selvillä ja loput selviävät syyskuun aikana järjestettävissä karsinnoissa. Karsinnoista julkaistaan lisätietoja Teliaesportsseries.com-verkkosivuilla pian.

- Visiossamme Suomi on esportsin kärkimaa ja pelaaminen pohjolan suurin intohimo. Tavoitteenamme on alusta asti ollut, että Telia Esports Seriesiin pääsevät mukaan kilpapelaajat aina ruohonjuuritasolta maan ykköstiimeihin asti, jotta kaikilla on mahdollisuus nousta kärkeen, eli Rise to the top, Segercrantz hymyilee.