Alamy / AOP
05:10 - 27.08.2019 / viihde / Markku Leppilampi
Haluaako mies enemmän seksiä kuin nainen? Asiaa selviteltiin

Independent kertoo [lähde] brittiläisestä kyselytutkimuksesta, jossa selviteltiin sukupuolten välisiä eroja seksihalujen suhteen. Tutkimukseen osallistui 3922 brittiläistä aikuista, joilla oli heterosuhde.

Kysely osoitti, että 42 prosenttia haastateltavista uskoi miehellä olevan suuremmat seksihalut kuin naisella. Vain pieni osa ajatteli, että naisella on vahvempi halu seksiin. Osa piti seksihaluja samanlaisena.

32 prosenttia ajatteli, että mies jopa tarvitsee seksiä enemmän kuin nainen. Vain yksi prosentti ajatteli, että naiset tarvitsevat seksiä enemmän.

45 prosenttia haastatelluista tuumi, että mies on todennäköisesti aloitteentekijä. Vain 3 prosenttia ajatteli aloitteellisuuden kumpuavan todennäköisemmin naisesta. 43 prosenttia ajatteli, että asia on molempien vastuulla.

11 prosenttia uskoi naisen päättävän, milloin seksi loppuu. 36 prosenttia arveli miehen tekevän päätöksen, kun taas 38 prosenttia arveli molempien tekevän päätöksen yhtä todennäköisesti.

- On hyvä huomata, että kolme neljästä aikuisesta uskoo sekä miesten että naisten nauttivan seksistä. Mutta meillä on myös pinttyneitä näkemyksiä siitä, kenelle seksi on tarkoitettu, kuka tarvitsee sitä ja kenen nautinnolla on merkitystä, tutkimuksen taustavoimana toiminut Sarah Green mietti.

57 prosenttia ihmisistä ajatteli, että nainen harrastaisi seksiä vain pitääkseen kumppaninsa tyytyväisenä. Vain kaksi prosenttia arveli miehen tekevän samoin.

Aiemmassa Mac Planck -instituutin tekemässä tutkimuksessa huomattiin, että sekä miehet että naiset kiihottuvat yhtä lailla seksuaalisesta kuvastosta. Sukupuolissa ei havaittu sen suhteen eroja.

artikkelin avainsanat:
seksi tutkimukset