Rex Features / AOP
14:10 - 04.07.2019 / viihde / Findance
Huawei etsii kauneinta kännykkäkuvaa - voittajalle 10 000 euroa

Huawei nostaa esille mobiilivalokuvauksen uusia lupauksia InFocus Awards 2019 -kuvakilpailussa, jossa etsitään kätkettyä kauneutta läheltä ja kaukaa.

Kilpailu tarjoaa yleisölle mahdollisuuden tuoda esiin valokuvaustaitojaan kansainvälisellä tasolla, sillä älypuhelimella kuvattuja kisaotoksia äänestää ensin yleisö, minkä jälkeen parhaat työt arvioi alan ammattilaisista koostuva raati.

Kansainvälisen näkyvyyden lisäksi voittajille on luvassa arvokkaita Huawei-tuotepalkintoja ja rahapalkintoja kategorioittain – mukaan lukien 10 000 euron Grand Prix -palkinto, joka myönnetään kilpailun parhaimmalle työlle.

Kilpailu koostuu kuudesta kategoriasta, joista viisi on omistettu valokuvaukselle (#Emotion Tag, Hello Life!, Faces, Going the Distance ja Storyboard) ja yksi videokuvaukselle (Life Now). Osallistuminen tapahtuu InFocus Awards 2019 -verkkosivulla, jossa töitä voi ilmoittaa kilpailuun 24.6. alkaen. Kilpailuun osallistuminen on avoinna kaikille Huawei-käyttäjille Pohjoismaissa, Keski- ja Itä-Euroopassa, ja yleisö voi äänestää sivustolla suosikkikuviaan 18.8. saakka.

Älypuhelimien yleistyessä myös kamerateknologia on kehittynyt tasolle, joka mahdollistaa ammattimaisten kuvien ottamisen ilman järjestelmäkameraa ja muuta perinteistä kuvauskalustoa. Tämän vuoksi älypuhelimesta on muodostunut yhä useammalle luonteva kädenjatke sekä kuvaukseen että muuhun luovaan työhön, minkä lisäksi siitä on tullut itseilmaisun väline valokuvien helpon jakamisen ja julkaisun ansiosta.

Huawein kamera- ja kuvausominaisuuksistaan tunnetut P-sarjan älypuhelimet – mukaan lukien moninkertainen testivoittaja Huawei P30 Pro – vastaavat erityisesti tähän tarpeeseen. Yhteistyössä ikonisen kameravalmistaja Leican kanssa suunnitellut älypuhelimet sisältävät Leica-neloiskameran, jolla kuvien taltiointi onnistuu vaivatta läheltä ja kaukaa. Huawei P30 Pro:n kamerassa on sekä viisinkertainen optinen zoom että 50 x digitaalinen zoom, Huawei SuperSpectrum -sensori, tasokkaat hämäräkuvausominaisuudet, dual-view-videokuvaus ja makrokuvaustoiminto, minkä ansiosta kuvaajalla on enemmän mahdollisuuksia taltioida ohikiitävät hetket yksilöllisiksi valokuviksi.

artikkelin avainsanat:
Huawei kännykät