Yle
16:10 - 04.07.2019 / tv-sarjat / Findance
Innostuitko Sorjonen-sarjasta? Lähde kuvauspaikkakierrokselle

Menneisyys on keskeisenä teemana TV-sarja Sorjosen Bordertown-kuvauspaikkakierroksilla, joita on tänä kesänä saatavilla kahdenlaisia Lappeenrannassa. Tarjolla on kokonaan uusi satamakierros sekä ensimmäisen tuotantokauden kierroksiin pohjautuva, päivitetty keskustan kierros.

Syksyllä 2018 Suomessa nähty Sorjosen toinen kausi kuvattiin Lappeenrannassa syksyllä 2017, ja se on nyt kansainvälisessä levityksessä. Kuvauspaikkakierroksilla tutustutaan tärkeimpiin kuvauspaikkoihin, sarjan taustoihin sekä Sorjosen kotikaupunkiin Lappeenrantaan.

Lappeenrannan kaupungin markkinointi-, matkailu- ja asiakaspalvelupäällikkö Mirka Rahman lupaa, ettei menneisyys jätä varsinkaan uudella satamakierroksella rauhaan.

- Sorjosen satamakierros johdattaa tv-sarjan rikospaikoille Lappeenrannan linnoitukseen ja satamaan. Se kertoo sekä itse tv-sarjasta että tänä vuonna 370 vuotta täyttävästä Lappeenrannan kaupungista. Yhteisenä teemana on menneisyys, joka kummittelee sarjan toisella kaudella ja on läsnä myös Lappeenrannan linnoituksen valleilla ja satamassa.

Mirka Rahmanin käsikirjoittamien ja tv-sarjan luojan Miikko Oikkosen havainnollistamien kuvauspaikkakierrosten vetäjinä toimivat Lappeenrannan matkailuneuvonnan koulutetut kierrosoppaat, jotka tunnistaa Bordertownin matkailuinfon Hyvien ihmisten kaupunki -paidoista.

Rahman on tehnyt yhteistyötä TV-sarja Sorjosen tuotantoyhtiö Fisher Kingin kanssa ensimmäisen kauden kuvausten suunnittelusta alkaen. Kuvauspaikkakierroksilla pääseekin kuulemaan esimerkiksi taustoista ja tilanteista, mitä ei ole mahdollista kuulla missään muualla.

– On ollut todella upeaa tuotteistaa yli 180 maahan myyty Bordertown-sarja osaksi Lappeenranta-kokemusta. Kierroksella esittelemme Lappeenrantaa ja sen historiaa kuin yhtä pääosan esittäjää. Luvassa on mieleenpainuva elämys sekä matkailijoille, tv-sarjan faneille että paikkakuntalaisille, Rahman iloitsee.

Satamakierroksille lähdetään Hiekkalinnan matkailuneuvonnan edestä, ja niitä järjestetään sekä suomeksi että englanniksi perjantaisin klo 16.

- Suomenkieliset kierrokset: 5.7., 12.7., 19.7., 26.7. ja 2.8.
- Englanninkieliset kierrokset: 16.8. ja 23.8.

Perjantaisille satamakierroksille voi osallistua varaamalla paikan etukäteen tai hankkimalla lipun ennen kierroksen alkamista. Kierroksen alussa voi kuvata itseään pahvi-Sorjosen kanssa ja matkailuinfoista voi ostaa Bordertown-magneetteja sekä -matkalaukkutägejä.

Päivitettyjä keskustan kierroksia järjestetään pelkästään tilausten perusteella. Niitä kierrettiin jo ensimmäisen tuotantokauden jälkeen kesällä 2017, ja kierroksilla tutustutaan muun muassa sarjan päähenkilöiden työpaikkoihin.

Molemmat kierrokset kestävät noin tunnin ja maksavat 10 euroa henkilöltä. Erikseen sovittuina aikoina kierroksia järjestetään vähintään viiden hengen ryhmille.

artikkelin avainsanat:
Sorjonen