WWF
12:10 - 02.06.2019 / viihde / Findance
WWF:n Norppalive päättyi - jatkoa seuraa

Suursuosioon noussut WWF:n Norppalive on päättynyt. Suoraa lähetystä katseltiin tänä keväänä lähes 1,2 miljoona kertaa. WWF:n muut livekamerat ovat yhä auki, ja sääksen poikasten odotetaan kuoriutuvan minä hetkenä hyvänsä.

- Tänä vuonna norppia ei näkynyt yhtä paljoa kuin edellisinä vuosina. Siitä huolimatta Norppaliven neljäs tuotantokausi oli onnistunut. Tavoitteemme oli nostaa tietoisuutta erittäin uhanalaisesta saimaannorpasta ja uskomme jälleen onnistuneemme siinä, WWF:n viestinnän asiantuntija Joonas Fritze sanoo.

WWF avasi Norppaliven 7. toukokuuta. Livelähetyksen tähdet antoivat odottaa itseään: Pullervo käväisi muutaman kerran kameran edessä, mutta poistui kuvista nopeasti. Kevään kohokohta koettiin 23. toukokuuta, kun Moona-norppa viihdytti katsojia usean tunnin ajan suorassa lähetyksessä.

Norppaliveä katsottiin toukokuun aikana yli 1 150 000 kertaa. Yhteensä neljänä viime keväänä saimaannorppien köllöttelyä on katsottu yli 7 miljoonaa kertaa.

- Toteutamme Norppaliven jälleen ensi keväänä. Siihen asti meidän on autettava yhdessä Moonaa, Pullervoa ja niiden erittäin uhanalaisia lajitovereita. Saimaalla asuvat ja mökkeilevät voivat tehdä arvokkaan teon ja jättää kalaverkot ja muut norpille vaaralliset kalanpyydykset pysyvästi kuivumaan, Fritze sanoo.
Sääksen poikaset syntyvät pian

Norppalive on osa WWF:n viime vuonna avaamaa Luontoliveä. Tällä hetkellä Luontolivessä voi seurata sääksien, ahmojen ja metsäpeurojen elämää ja kuunnella lintujen laulua.

- Kanavasurffailu kannattaa, sillä sääksen poikasten odotetaan kuoriutuvan hetkenä minä hyvänsä. Mikä olisikaan hienompaa tosi-tv:tä, kun todistaa uljaiden petolintujen syntymää suorassa lähetyksessä, Joonas Fritze sanoo.

WWF:n Luontolivessä on seurattu sääksien pesintää huhtikuusta lähtien. Sääksinaaras on muninut kolme munaa: ensimmäisen 24.4., toisen 27.4. ja kolmannen vappuaattona 30.4.

- Sääksenpoikanen kuoriutuu keskimäärin 37 vuorokauden kuluttua haudonnan alkamisesta. Tuo aika on kulunut tänään ensimmäisestä muninnasta, Fritze sanoo.

- Seuraamme sääksien elämää aina heinäkuun loppuun saakka, joten katsojat pääsevät todistamaan kuoriutumisen lisäksi poikasten varttumista.

WWF:n Luontoliveä voi katsoa osoitteessa: luontolive.wwf.fi/

artikkelin avainsanat:
eläimet Luontolive Norppalive WWF