Prima Pet Premium Oy
09:10 - 16.05.2019 / viihde / Findance
Koirat saavat oman lauantaimakkaran - Hauvantai-makkara lanseerataan Citymarket-kaupoissa

Leikkelemakkaroiden klassikko Lauantaimakkara saa rinnalleen koirille valmistetun Hauvantai-makkaran, joka sopii koiran päivittäiseksi ravinnoksi.

Monelle koiran omistajalle tuttu Hau-Hau Champion tuo myyntiin Hauvantai-koiranmakkaran, jonka nimi muistuttaa tuttuakin tutumpaa Lauantaimakkaraa. Ihmisten ja ihmisten parhaiden kavereiden makkaroissa on kuitenkin eroja.

– Hauvantai tarkoittaa meidän puheessamme koiran kanssa leikkimistä, ulkoilua ja yhdessäoloa, mutta myös hemmottelua ja ravitsevaa ruokaa. Hauvantai on viikonpäivä, jota koirat ja koiraihmiset saavat viettää joka päivä. Hauvantai-makkara on valmistettu tukemaan tätä ajattelua – se on täysravintoa, jota aikuinen koira voi syödä päivittäin, kertoo Hau-Hau Champion -tuotteita valmistavan Prima Pet Premiumin Brand Specialist Tuuli Kaarela.

Koiranmakkara ei sinänsä ole uusi keksintö – karvakuonoille sopivia makkaroita on valmistettu Suomessa jo 1960-luvulta lähtien. Lihasta ja riisistä valmistettu Hauvantai-makkara on varsin monikäyttöistä ravintoa koirille.

– Sen lisäksi, että Hauvantai-makkaraa voi käyttää koiran pääasiallisena ruokana sellaisenaan tai yhdessä kuivaruoan kanssa, sen voi myös leikata kuutioiksi ja pakastaa ja käyttää namipaloina koiran palkitsemiseen. Lisäksi makkarasta on mahdollista tehdä hakkelusta, jolla voi täyttää koiran aktivointilelun, Kaarela sanoo.

– Yleensä kun puhutaan makkaroista, niiden lihapitoisuus herättää aina kiinnostusta, olipa kyseessä ihmisille tai koirille valmistetut makkarat. Koirien Hauvantai-makkarassa lihapitoisuus on varsin korkea – se sisältää 95 % lihaa ja eläinperäisiä tuotteita, Kaarela toteaa.

Hauvantai-makkara tulee myyntiin tänään 16. toukokuuta K-Citymarketeissa. 500 g:aa painavat makkarat myydään neljän makkaran pakkauksissa.

artikkelin avainsanat:
eläimet koira koirat