Universal Music
12:10 - 10.05.2019 / musiikki / Findance
Pyhimys ja Saimaa julkaisivat yhteisalbumin Olisinpa täällä - Ellips vierailee

Pyhimys ja Saimaa ovat julkaisseet yhteisalbumin Olisinpa täällä.

- Tämä on hyvin erikoinen levy. Jokainen, joka yhtään tietää tekijöiden taustoista ymmärtää sen. Olisinpa täällä on yhtä paradoksaalinen ja hämmentävä teos kuin otsikkonsa, kommentoi Matti Mikkola.

- Albumi kertoo elämästä, mutta kuten sinkkubiisin kertosäkeessäkin vihjataan, levy puhukoon puolestaan, jatkaa Pyhimys.

Pitkäsoitto koostuu kymmenestä mahtipontisesta kappaleesta. Optinen harha -biisillä solistina vierailee Ellips, joka on myös kirjoittanut tulkitsemansa tekstin.

- Olen halunnut tehdä Ellin kanssa biisin jo vuosikausia. Jotenkin meidän keskustelut musiikista ja elämästä on aina ollut sellaisia, että olen halunnut törmäyttää meidän aivot jossain kohtaa. Kuin kohtalon ohjaamina aikataulut ja tyylisuunnat vihdoin osuivat yksiin. Jos levy kertoo elämästä, on lopputuloksena albumin ja elämän kannalta se kaikkein tärkein kappale, kertoo Pyhimys yhteiskappaleen taustoista.

Pyhimys & Saimaa -kokoonpano esiintyy kesällä useilla festivaaleilla, kuten Provinssissa, Ruisrockissa, Bättre Folkissa ja Pori Jazzeilla. Albumin ensiesitys tapahtuu 11.5. All Day On -festivaaleilla, Helsingin Suvilahdessa.

Kuuntele Olisinpa täällä Spotifyssa alla:

artikkelin avainsanat:
Ellips Pyhimys Saimaa