WWF
15:10 - 09.05.2019 / viihde / Findance
WWF:n Norppalive on taas auki - Pullervon paluuta jännitetään

Saimaannorppia voi taas seurata suorassa lähetyksessä, kun WWF avasi jälleen Norppaliven.

Kolmena viime keväänä Norppaliveä ja julkkisnorppa Pullervon köllöttelyä on katsottu yli kuusi miljoonaa kertaa.

Norpat nousevat rantakiville vaihtamaan karvansa nyt, kun jäät ovat lähteneet Saimaalta. Norppaliven kamera on asennettu samaan paikkaan kuin aiempina vuosina.

- Aivan kameran lähettyvillä on havaittu jo useita yksilöitä, joten Norppaliven neljäs tuotantokausi käynnistyy jännittävissä tunnelmissa, WWF:n viestinnän asiantuntija Joonas Fritze sanoo.

Saimaannorpat ovat paikkauskollisia, joten suomalaisten suursuosikiksi nousseen Pullervon voi odottaa näyttäytyvän kameran edessä tänäkin keväänä.

- Erittäin uhanalaisten saimaannorppien liikkeitä ei voi kuitenkaan ennustaa. Luonto on Norppaliven tuottaja, emmekä voi taata tai vaatia, että Pullervo tai sen lajitoverit ilmestyvät kameran eteen heti, Fritze sanoo.

WWF toteuttaa Norppaliven yhdessä luontokuvaaja Juha Taskisen, Itä-Suomen yliopiston norppatutkijoiden, BCasterin, Live Eyen, Pukki Visualsin ja Franticin kanssa. Lisäksi WWF kiittää Metsähallituksen luontopalveluita ja Etelä-Savon ELY-keskusta yhteistyöstä.

Norppien lisäksi WWF:n suorissa lähetyksissä voi seurata sääksien, metsäpeurojen ja suurpetojen elämää ja kuunnella lintujen laulua.

Norppalive ja muut livelähetykset ovat seurattavissa osoitteessa http://luontolive.wwf.fi/.

artikkelin avainsanat:
eläimet Luontolive Norppalive WWF