Pixabay
22:10 - 04.04.2019 / viihde / Johan Ekroth
Nuoret miehet harrastavat yhä vähemmän seksiä - psykologi kertoo ilmiölle syyn

Uusia tutkimuksia tehdään jatkuvasti ja tällä kertaa sellainen liittyy nuorten miesten seksin harrastamiseen ja sen vähenemiseen.

Kyselyn on suorittanut National Opinion Research Center ja se toteutettiin University of Chicagossa, kirjoittaa LAD Bible [lähde].

Tulokset eivät mairittele nuorten miesten seksin harrastamista, sillä sen todetaan olevan vähäisemmällä tasolla kuin sen "pitäisi" olla. Samaista kyselyä ollaan suoritettu jo vuodesta 1972 saakka.

Vastanneiden ikähaarukka oli 18 - 28 vuotta täyttäneet. 23 prosenttia vastanneista kertoi, etteivät olleet harrastaneet seksiä vuoteen. Osalla vastanneista aika oli jopa pidempi. Määrä on huomattavassa kasvussa, sillä seksin harrastamisen vähenemisen kerrotaan tuplaantuneen vuodesta 2008.

Psykologian professori Jean Twengen mielestä seksin harrastamisen vähenemisen syynä on osittain se, että keskenään seurustelevat nuoret eivät asu samassa taloudessa. Osa jopa asuu vielä vanhempiensa luona, jolloin seksin harrastaminen on vaikeampaa.

Twenge lisää myös, että petipuuhien määrän väheneminen johtuu videopeleistä, eri streaming-palveluista sekä sosiaalisen median viemästä ajasta.

artikkelin avainsanat:
seksi