Apulanta
15:10 - 06.02.2019 / viihde / Findance
Apulanta lanseerasi erikoisimman fanituotteen koskaan: ApulantaSähkö

Apulanta on todennäköisesti ensimmäinen yhtye maailmassa, joka lanseeraa fanituotteena oman sähkön.

Tuote kulkee nimellä ApulantaSähkö ja se on sataprosenttisesti uusiutuvaa tuuli- ja aurinkoenergiaa.

Yhtye on aiemminkin julkaissut erikoisia fanituotteita, kuten leivänpaahdin, uistimet ja kompostori, mutta kuinka moni on osannut ajatella omaa sähköä? Ajatus sähköstä fanituotteena saattaa naurattaa aluksi, mutta taustalla on syvempikin ajatus.

- Haluamme tehdä asiat omalla tavallamme ja rikkoa tuttuja kuvioita. Emme ole ikinä mahtuneet mihinkään boksiin, tai edes halunneet mahtua. Ollaan oltu omanlaisia hörhöjä alusta asti. Apulannalle on tärkeää, että oman sähkön tuotanto perustuu uusiutuvaan energiaan. Ekologinen elämäntapa on trendikästä ja haluttua, mikä on hienoa. Kerrankin joku oikeasti hyvä asia on päivän sana, kommentoi Apulannan rumpali Sipe Santapukki.

- Kun sä kuitenkin tarvit sähköä, niin mikset käyttäisi uusiutuvaa energiaa, sanoo yhtyeen karismaattinen laulaja-kitaristi Toni Wirtanen lyhyesti ja ytimekkäästi.

ApulantaSähkö on ekologisesti kestävä valinta, sillä tuulivoiman ja aurinkoenergian tuotannosta ei vapaudu lainkaan hiilidioksidipäästöjä. Aurinkoenergia on bändille jo ennestään tuttu uusiutuva energiamuoto. Yhtyeen Lahdessa sijaitsevassa päämajassa, Apulandiassa, on ollut jo muutaman vuoden ajan aurinkopaneelit katolla. Aurinkopaneeleista saadaan sähköä bänditreeneihin, mutta myös muuhun toimintaan.

ApulantaSähköä on myynnissä vain rajoitettu 1280 kappaleen erä. Faneille avautuu ApulantaSähkö-sopimusten ennakkomyynti perjantaina 8.2. Virallinen julkaisupäivä on Apulannan Hartwall Arenan keikkojen yhteydessä 15.2. ApulantaSähkö lanseerataan yhteistyössä Turku Energian kanssa. Turku Energia vastaa myös ApulantaSähkön hankinnasta ja jakelusta.

artikkelin avainsanat:
Apulanta