Alamy / AOP
23:40 - 09.09.2018 / viihde / Findance
Fazer innovoi ratkaisun FODMAP-ruokavaliota noudattaville leivän ystäville

Fazerin tuorein innovaatio on Fazer LOFO -entsyymi, joka leipomotuotteet myös FODMAP-ruokavaliota noudattavien herkkävatsaisten saataville.

Fazerin tutkimusyksikkö on löytänyt ainutlaatuisen entsyymin ja luonut siitä Fazer LOFO -raaka-aineen leivontaan.

- Tämä keksintö pilkkoo leivontaprosessin aikana vehnän ja rukiin sisältämän fruktaanin helpommin imeytyviksi palasiksi ja vähentää siis FODMAP-yhdisteiden määrää leivässä, kertoo Fazerin tutkimusjohtaja Jussi Loponen.

Fazer uskoo, että uusi innovaatio herättää kiinnostusta myös kansainvälisesti, esimerkiksi Saksassa ja UK:ssa.

- Olemme erittäin iloisia ja ylpeitä, kun pitkäjänteinen tuotekehitystyömme saadaan kaupallistettua ja patentoitu keksintömme muuttuu merkityksellisiksi tuotteiksi. Uskon, että Fazer LOFO -ratkaisu vastaa monien kuluttajien toiveeseen päästä taas nauttimaan maukkaasta ja terveellisestä leivästä, Loponen sanoo.

- Uudistamme jatkuvasti leipäkategoriaa tuomalla uudenlaisia vilja- ja kasvipohjaisia makuelämyksiä kuluttajille. Erinomaisia esimerkkejä tästä ovat Juures- ja Siemenleipämme, maailmanmaineeseen singahtanut Fazer Sirkkaleipä sekä vatsaystävällinen leipäsarjamme, johon kuuluu muun muassa ensimmäinen low-FODMAP -ruisleipä, Fazer Leipomoiden markkinointijohtaja Mikko Lindqvist sanoo.

artikkelin avainsanat:
Fazer FODMAP leipä ruoka