Tiia Öhman
11:01 - 05.09.2018 / musiikki / Findance
Poets of the Fall julkaisee uuden Ultraviolet-albumin - "positiivisen muutoksen siemen"

Viisitoistavuotista taivaltaan juhliva Poets of the Fall julkaisee uuden Ultraviolet-albumin 5. lokakuuta.

Levy on kansainvälistä suosiota nauttivan yhtyeen kahdeksas studioalbumi ja samalla kolmannen levytrilogian toinen osa.

Albumia edeltää perjantaina 7. syyskuuta julkaistava Dancing on Broken Glass -niminen single ja siihen kuvattu video. Videon on ohjannut Miika Hakala, jonka käsialaa ovat myös yhtyeen kaksi viimeisintä videota (Moonlight Kissed ja False Kings).

- Levyn nimi Ultraviolet viittaa näkymättömään maailmaan, meidän kokemuksiin ja muistoihin ja sitä kautta usein tiedostamattomiinkin ajatuksiin ja uskomuksiin, jotka vaivihkaa ohjailevat meidän toimintaamme ja tunteitamme uusia kokemuksia luoden. Albumi on itse tuottamamme ja musiikillisesti ehkä monipuolisinta POTF:ia tähän mennessä. Ajatuksena oli, että kokeillaan kaikkea ja astellaan tahallisen genretiedottomasti kaikkien rajojen yli ja katsotaan mitä syntyy. Koko levyn tekoa siis kannusti eräänlainen uuden vapauden löytäminen. Taustalla luuhaa positiivisen muutoksen siemen, kommentoi yhtyeen solisti Marko Saaresto.

Uuden levyn myötä aktiivisesti keikkaileva yhtye suuntaa jälleen tien päälle. Suomeen on luvassa kaksi levynjulkaisukeikkaa lokakuun puolivälissä.

Levynjulkaisukeikat Suomessa:

18.10. Helsinki, Kulttuuritalo klo 20
19.10. Tampere, Tampere-talo klo 19

artikkelin avainsanat:
Poets of the Fall