Ismo Pekkarinen / AOP
04:58 - 05.09.2018 / viihde / Markku Leppilampi
Mies sai lottovoiton 14 kertaa - täysin laillisella kikalla

Mirror kertoo [lähde] romanialaisen taloustieteilijän Stefan Mandelin lottoseikkailuista.

Mies on matematiikkanero, joka käytti valtavasti aikaa matemaattisen kaavojen parissa. Hän keksi lopulta algoritmin, jonka avulla hän sai nostettua lottovoiton todennäköisyyttä merkittävästi.

Mirror ei kerro kaavasta tarkemmin, mutta sen nimi on kombinatorinen kondensaatio. Sen avulla hän pystyi vähentämään voittonumeroiden määrän miljoonista tuhansiin.

Tämän jälkeen hän otti ystäviensä kanssa riskin ja pelasi paljon lottoa. Hän voittikin romanialaisen loton pääpalkinnon, joka oli noin 16 500 euroa.

Osuudellaan hän muutti ulkomaille ja yritti myöhemmin lottovoittoa ainakin Australiassa, Britanniassa ja Yhdysvalloissa. Avukseen hän perusti sijoittajasyndikaatin. Lisäksi hänen apunaan oli järjestelmä, joka täytti lottolappuja automaattisesti.

Mies voitti peräti 14 kertaa. Hänen onnensa loppui lopulta Gibraltarilla, jossa hän joutui sijoituspetoksen vuoksi 20 kuukaudeksi vankilaan. Hän ajautui myös konkurssiin.

Mandelinin käyttämä strategia on kielletty ainakin kaikissa Yhdysvaltain osavaltioissa. Mies sanoi itse ottaneensa riskejä, mutta hallitulla tavalla.

artikkelin avainsanat:
hullut jutut Lotto