C More
12:57 - 21.08.2018 / tv-sarjat / Findance
Kunnianhimoinen suomisarja Ratamo alkaa - C More -alkuperäissarjasta pitkä traileri

Vakoilutrilleri Ratamo alkaa torstaina 6.9. C More -suoratoistopalvelussa.

Vakoilun, politiikan, Suojelupoliisin ja KRP:n keskiössä vauhdikkaasti etenevä C Moren alkuperäissarja on kansainvälisen tason tuotanto, jonka realistiset tapahtumat heijastavat maailman nykytilaa. Sarjan pääosissa nähdään Samuli Vauramo, Saara Kotkaniemi sekä Jukka Puotila ja sen on ohjannut Veikko Aaltonen.

Ratamon tapahtumaketju käynnistyy, kun Suomen pääministerin autonkuljettaja löytyy murhattuna ja korkeimman turvallisuusluokituksen papereita sisältävä salkku on kadonnut. Pääministeri joutuu ahtaalle, ja samaan aikaan salaperäinen miljardööri ilmoittautuu yllättäen toimimaan välittäjänä Suomen ja Venäjän suhteissa. Suhteissa, jotka ovat alkaneet jännittyä, vaikka kukaan ei ole vielä syyttänytkään ketään mistään.

Kahden työlleen omistautuneen ammattilaisen, Suojelupoliisin etsivän Arto Ratamon (Samuli Vauramo) ja KRP:n nuoren päällikön Elina Lindenin (Saara Kotkaniemi), on yhdistettävä voimansa ja päästävä yli erimielisyyksistään selvittääkseen kuka murhan takana on ja kuka Suomea vakoilee.

— Petos, vainoharha, salaliitto, korruptio, yksinäiset ammattilaiset, jotka työskentelevät keinoja kaihtamatta – nämä ovat vakoilutrillerin ominta tematiikkaa. Ne ovat läsnä paitsi Ratamossa, myös politiikassa, josta kertoessaan Ratamo on kiinni nykypäivässä. Mukana on myös kaikuja menneisyydestä - Venäjä ja Venäjän pelko oli ja on edelleen Suomen politiikassa monella tapaa vaikuttava tekijä, ohjaaja Veikko Aaltonen kertoo avatessaan sarjan lähtökohtia.

Sarjan tuotannossa panostettiin paljon tekijöihin ja tekniseen toteutukseen. Sekä Samuli Vauramo että Saara Kotkaniemi tekivät kuvauksissa stunttinsa itse.

— Oli ihanaa päästä tekemään uran ensimmäinen naispäärooli ja vielä Elina Lindenin kaltaisen voimakkaan ja itsenäisen naisen rooli. En ole aikaisemmin tehnyt toimintakohtauksia, joten jännitin niitä todella paljon. Onneksi vastanäyttelijänä oli kokenut toimintasankari Samuli ja apulaisohjaajana Suomen paras stunt-koordinaattori Juha Pursiainen, Saara Kotkaniemi kehuu.

Muissa rooleissa nähdään mm. Jukka Puotila, Andrei Tsumak, Jon-Jon Geitel, Juha Kukkonen, Alina Tomnikov, Ivan Mathias Petersson, Linnea Skog, Marjaana Maijala ja Carl-Kristian Rundman.

Ratamo perustuu Taavi Soininvaaran Arto Ratamo -kirjasarjan maailmaan sekä hahmoihin ja televisioadaptaation takana ovat Roope Lehtinen, Mikko Pöllä sekä myös käsikirjoituksesta vastannut Timo Varpio.

Ratamo esitetään myöhemmin MTV:n kanavilla. C Moren suoratoistopalvelun lisäksi Ratamo tulee näkymään 6.9. lähtien myös DNA:n sekä Elisa Viihteen C More -tilaajille. Toistaiseksi sarja ei näy muiden operaattoreiden C More -tilauksissa. Sarjaa ei nähdä C Moren maksukanavilla.

Katso traileri alla:

Kaksimieliset suomalaiset ansaitsevat oman Spotify-soittolistansa! - vanha Portion Boys, Petri Nygård, DJ Jorma... Klikkaa soittolistaan ja tallenna!Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!