Alamy / AOP
03:10 - 29.05.2018 / viihde / Markku Leppilampi
Älä kokeile! Michael Jacksonin taianomainen 45 asteen tanssimuuvi hämmästytti aikoinaan - neurokirurgit tietävät salaisuuden

Taikurin ei pitäisi koskaan paljastaa temppujaan. Neurokirurgit kuitenkin tekevät sen tällä kertaa jo menehtyneen Michael Jacksonin puolesta, Newser kertoo [lähde].

Michael Jackson julkaisi vuonna 1988 musiikkivideon Smooth Criminal, jolla hän nojaa eteenpäin mahdottoman näköisesti 45 asteen kulmassa. Asia aiheutti aikoinaan hämmennystä sekä hämmästystä katsojissa.

Myöhemmin selvisi, että Jacksonia auttoi tempussa patentoitu kenkä. Kengässä oli V-kirjaimen muotoinen syvennys, jolla kengän pystyi ankkuroimaan lattiaan. Sekään ei silti auttaisi tavallista kokeilijaa tekemään temppua.

Intialaiset neurokirurgit ovat tutkineet tanssiliikettä ja he sanovat, että Jacksonilla on ollut jonkinlainen nilkkatuki sekä vahvat kehon syvät lihakset. Jacksonin vahva tanssitausta takasi syvien lihasten vahvuuden, joten temppu ei vaatinut enää teknisten apuvälineiden lisäksi kuin harjoittelua.

Temppu on vaativa selkärangalle, joten sitä ei kannata ainakaan kylmiltään kokeilla. Alla video.

artikkelin avainsanat:
hullut jutut liikunta Michael Jackson