Alamy / AOP
04:10 - 16.05.2018 / viihde / Markku Leppilampi
Kumpi menettää parisuhteessa kiinnostuksen seksiin ensin - nainen vai mies? Asia selvitetty

The Telegraph kertoo [lähde] uudesta tutkimuksesta, jossa selviteltiin niin miesten kuin naistenkin seksihaluja pitkäaikaisessa suhteessa.

Pitkäaikaisessa suhteessa seksielämä saattaa alkaa näivettyä. Tutkimuksen mukaan ensimmäisenä seksiin kyllästyy - ehkä yllättäen - mies.

Tutkimus löysi syyksi miesten epävarmuuden sekä pelon vapauden menetyksestä suhteen vuoksi. Myös surullisuus vaikutti. Fyysisiä syitä saattoivat olla masennus, mielialavaihtelut ja erektiohäiriö.

Tutkimuksessa havaittiin lisäksi useita tekijöitä, joista miehet kantoivat huolta. Miehillä oli epärealistisia odotuksia seksuaalisen suorituskykynsä suhteen, kun he vanhenevat. Miehillä havaittiin myös paineita halujen suhteen - miehet turhautuivat, kun heidän seksuaaliset halunsa laskivat. Miehet tunsivat myös painetta siitä, että heidän pitäisi olla aina valmiita seksiin ja olla aloitteen tekijöitä.

- Odotamme miesten halujen olevan aina korkealla ja yksinkertaisia, niin kuin on/off-katkaisin. Naisten kohdalla me sen sijaan odotamme halujen olevan monimutkainen ristikytkentäpaneeli, mutta oikeasti molempien halut ovat monimutkaisia, asiantuntija Kristen Mark kertoi.

Tutkimuksen tulokset saatiin käymällä läpi 64 aiemmin tehtyä erillistä tutkimusta 1950-luvulta lähtien.

artikkelin avainsanat:
for men naiset seksi tutkimukset