20th Century Fox
03:10 - 15.03.2018 / elokuvat / Findance
Tänään tv:stä: yksi viime vuosien parhaista scifi-leffoista

Sub esittää tänään klo 21.00 kehutun scifi-draaman Yksin Marsissa - The Martian vuodelta 2015.

Ridley Scottin ohjaamassa elokuvassa Matt Damonin esittämä Mark Watney on astronautti, joka jää tutkimusmatkalla yksin karulle Mars-planeetalle. Hänen luullaan kuolleen kadottuaan rajun avaruusmyrskyn aikana, ja muut miehistön jäsenet ovat jo lähteneet kotimatkalle, kun Watney palaa tukikohtaan.

Säilyäkseen hengissä Watneyn täytyy laittaa kekseliäisyytensä peliin, koska ruokaa ei ole ja varusteetkin ovat niukanlaiset. Watneyn onnistuu kuitenkin löytää keino viestittää NASAan olevansa elossa. Sillä aikaa Maassa sekä NASA että tutkimusaluksen miehistö suunnittelevat pelastusoperaatioita omilla tahoillaan hakeakseen Watneyn Marsista.

Peräti 630 miljoonaa dollaria lipputuloina tuottaneen elokuvan näyttelijäkaarti on nimekäs - Damonin lisäksi mukana ovat Jessica Chastain, Kristen Wiig, Jeff Daniels, Sean Bean ja Kate Mara (kuvat nimiä klikkaamalla).

Yksin Marsissa sai seitsemän Oscar-ehdokkuutta - tosin se jäi lopulta kokonaan vaille pystiä. IMDb-elokuvapalvelussa leffa on kaikkien aikojen TOP-250-listalla.

Subin kaikkien maaliskuun leffojen lista täällä.