11:47 - 21.08.2008 / musiikki / Findance
Apulannalta kymmenes albumi

Apulanta julkaisee kymmenennen albuminsa 5. marraskuuta. Apulanta on tähän mennessä julkaissut yhdeksän albumia ja viisi kokoelmaa.

Tämän vuoden kesäkuussa julkaistu Kesä-EP on myynyt jo yli 7 000 kappaletta ylittäen kultarajan.

Toni Wirtanen kuvailee tulevaa vielä nimeämätöntä pitkäsoittoa:

- Ensimmäiset sessiot vedettiin maalis-huhtikuussa samalla, kun äänitimme Kesä-EP:n matskuja. Toukokuulla jatkettiin studiohommia, mutta kesän pyhitimme keikoille. Toki erilaista sälppää (ideoita, biisinpätkiä, riffejä, kertsejä) syntyy yleisen elämisen oheistuotteena, joten tavallaan kesäkin oli tämän levyn kannalta ihan hedelmällistä aikaa.

- Nyt on jo takana kolme viikon sessiota studion uumenissa ja seitsemän biisiä on enemmän tai vähemmän valmiina. Vahva runko levylle, siis.

- Jengi aina kysyy, että millaista musaa on tulossa. Aika vaikea sanoa. Ei noita oikein pysty kuvailemaan millään. Jonkun mielestä ne ovat kuitenkin "perus-Apulautaa", jonkun mielestä taas jotain aivan uutta. Totuus lienee varmasti jotain siltä väliltä

- Tästä levystä tulee niin soundillisesti, sävellyksellisesti, tyylillisesti kuin ennenkaikkea sanoituksellisestikin vuoropuhelu. Missään tapauksessa en halua tässä vaiheessa lähteä avaamaan tuota sen enempää, mutta uskoisin, että lätystä saa eniten irti, kun sitä tarkastelee tuossa valossa. Kus nyt ilmestyy ensin.

Apulanta keikoilla:

to 13.11. Joensuu, Areena
pe 14.11. Tampere, Pakkahuone
la 15.11. Helsinki, Nosturi
pe 21.11. Seinäjoki, Rytmikorjaamo
la 22.11. Oulu, Night Club Tähti
pe 28.11. Helsinki, Tavastiaklubi
la 29.11. Helsinki, Tavastiaklubi
pe 05.12. Lahti, Finlandiaklubi
la 06.12. Lahti, Finlandiaklubi
pe 12.12. Turku, Caribia
la 13.12. Jyväskylä, Lutakko

artikkelin avainsanat:
Apulanta