Pixabay
18:10 - 11.03.2017 / viihde / Johan Ekroth
Euroopan edelläkävijä? Sairaaloissa, kouluissa ja vankiloissa oltava vegaaniruokavaihtoehto
Tykkäätkö ysärimusasta? Meillä olis aivan huikea Spotify-soittolista sulle - tallenna täältä

Vegaaniruoka on ollut Suomessakin jo tovin kovassa huudossa ja useat isoimmista ruoantuottajista ovat alkaneet tuoda markkinoille vegaanisia vaihtoehtoja muun muassa valmisruokien merkeissä.

Ilmiö tuntuu tulleen jäädäkseen Suomeen ja se valtaa myös muitakin maita, kuten muun muassa Portugalia. Metro kirjoittaa [lähde], suuresta muutoksesta Portugalin lakiin, joka edellyttää julkisia ruokaloita sairaaloissa, kouluissa ja vankiloissa tarjoamaan ruokailijoilleen vegaanisen ateriavaihtoehdon.

Käytäntöön siirtymisen on tapahduttava kuuden kuukauden sisällä, joten asian kanssa ei selvästikään aikailla. Laki sai aloitteen, kun Portugalin kasvissyöjien yhteisö keräsi yli 15 000 allekirjoitusta vegaaniruokavaihtoehdon puolesta. Asiaa alettiin käsitellä Portugalin eduskunnassa vuoden 2016 alussa.

Vastaavanlainen aloite on vireillä myös Isossa-Britanniassa, jossa allekirjoituksia on kertynyt noin 16 560. Tarvittava määrä allekirjoituksia on 100 000 kappaletta. Allekirjoituksia on kerätty vuoden 2016 lokakuusta asti ja aikaa on huhtikuun 3. päivään saakka, joten aloitteen suhteen saattaa tulla kiire.

artikkelin avainsanat:
Iso-Britannia Portugali ruoka terveys vegaani