Viaplay / Alamy / AOP
00:10 - 30.10.2016 / elokuvat / Findance
Tänään Viaplayssa: elokuva samanaikaisesti USA:n tv-ensi-illan kanssa

Leonardo DiCaprion ja National Geographicin uunituore ilmastonmuutoksesta kertova dokumentti Before the Flood nähdään Viaplayssa alkaen tänään 30. lokakuuta, samaan aikaan Yhdysvaltojen tv-ensi-illan kanssa.

Dokumentin on ohjannut Oscar-palkittu Fisher Stevens (The Cove, Crazy Love) ja tuotannossa on ollut mukana erittäin isoja nimiä, Stevensin sekä DiCaprion ohella mm. Brett Ratner sekä Martin Scorsese. Elokuvan ensiesitys oli Toronton kansainvälisillä filmifestivaaleilla syyskuussa.

Kolmen vuoden ajan DiCaprio kiersi maailmaa YK:n rauhanlähettiläänä ja tutki ilmastonmuutosta tehden dokumenttia. Hän tapasi tiedemiehiä ja huippupoliitikkoja ja matkusti jopa napajäätiköille nähdäkseen omin silmin, miten ilmaston lämpiäminen vaikuttaa luontoon.

DiCaprio on intohimoinen ilmastonmuutoksen pysäyttämisen puolestapuhuja ja ympäristöaktivisti, esimerkiksi hänen sosiaalinen mediansa on täynnä aiheeseen liittyvää rajuakin sisältöä. Hän haluaa herättää ihmiset huomaamaan, miten järkyttävällä tahdilla ilmastomme lämpiää ja sitä myöten aiheuttaa laajaa tuhoa luonnossa. Ongelma on kiihtynyt hiilidioksidin määrän räjähtämisen vuoksi hälyttävään tilanteeseen, mutta peli ei ole vielä ihan menetetty.

Dokumentissa esiintyvät mm. Yhdysvaltain presidentit Bill Clinton ja Barack Obama sekä Elon Musk ja Paavi Franciscus.

artikkelin avainsanat:
Leonardo DiCaprio