13:10 - 16.03.2015 / elokuvat / Findance
Luokkakokous-elokuvalla aivan järjetön tahti - kova rajapyykki rikki

Taneli Mustosen ohjaama Luokkakokous-komedia on ylittänyt 300 000 katsojan rajapyykin kolmantena teatteriviikonloppunaan.

Elokuva on saanut eilisiltaan 15.3.2015 mennessä 326 304 katsojaa. Luokkakokous on noussut näin ollen Suomen tämän vuoden katsotuimmaksi elokuvaksi - kriitikoiden teilaamisesta huolimatta.

- Viime viikot ovat olleet epätodellista aikaa. Ja uskon puhuvani kaikkien elokuvamme tekoon osallistuneiden puolesta, kun kiitän teitä siitä. Mutta en kiitä pelkästään siksi, että valitsitte meidän elokuvamme, vaan myös siksi, että samalla lipulla annoitte äänenne myös koko kotimaisen elokuvan puolesta. Jatketaan siitä ja tehdään tästä elokuvavuodesta kaikkien ennätysten äiti!, ohjaaja Mustonen hehkuttaa.

- Luokkakokous on rikkonut ennätyksen toisensa jälkeen ja kohonnut hetkessä vuoden katsotuimmaksi elokuvaksi, joten nyt puhutaan jo ilmiöstä. Ja kotimaisen elokuvan menestyshän on aina koko alalle merkittävä uutinen, sillä iso kotimainen yleisöelokuva on etenkin pienille elokuvateattereille elinehto ja pitää koko alan elinvoimaisena, elokuvan levittäjä Katarina Nyman Nordisk Filmiltä iloitsee.