10:37 - 10.04.2006 / / Findance
Sakara Records teki sopimuksen Rytmihäiriön kanssa

Mokoman ja Stam1nan levy-yhtiönä tunnettu Sakara Records on kiinnittänyt kolmanneksi yhtyeekseen kotimaisen hardcore-legendan Rytmihäiriön. Seuraavan Rytmihäiriö-albumin on määrä ilmestyä Sakaran julkaisemana lokakuussa 2006. Bändin mukaan syksyllä ilmestyvä levy tulee olemaan loogista jatkoa viime vuonna julkaistulle Saatana on herra -albumille.

- Yhteistyön aloittaminen Rytmihäiriön kanssa on hatunnosto bändin pitkälle uralle ja periksiantamattomalle asenteelle. Uskon, että Sakara Records pystyy nostamaan Rytmihäiriön näkyvyyden ja arvostuksen sille tasolle mille se kuuluukin, kertoo Sakaran puuhamiehiin kuuluva Mokoma-rumpali Janne Hyrkäs.

- Suomenkielisen rankemman musiikin kentällä Sakara on osoittautunut erinomaisesti asioitaan hoitavaksi yhtiöksi, minkä vuoksi Rytmihäiriö valitsee sen mielellään kotitallikseen. Meillä on aiemmin ollut ongelmia jakelun ja promootion kanssa, mutta Sakaralla nämä asiat on hyvin järjestetty, kertoo Rytmihäiriön basisti Antti "Ande" Kiiski.

- Muusikkovetoisen yhtiön kanssa helppo toimia. Pieni yhtiö satsaa varmasti kaikkiin julkaisuihinsa, jatkaa Kiiski.

Vuonna 1988 perustettu Rytmihäiriö hajosi vuonna 1992, mutta jatkoi uusitulla miehistöllä vuonna 1998. Nykyinen kokoonpano on peräisin vuodelta 2002, ja siihen kuuluvat laulaja Une, kitaristi Janne, basisti Ande ja rumpali Otto. Kaksi viimeksi mainittua ovat yhtyeen perustajajäseniä. Rytmihäiriö kutsuu musiikkiaan nimellä surmacore, joka on yhdistelmä nopeaa hardcorea ja metallin rankempia alalajeja. Rajuissa sanoituksissaan Rytmihäiriö käsittelee yhteiskunnan ulkopuolelle ajautuneiden ihmisten kohtaloita ja edesottamuksia, joissa alkoholi ja henkirikokset ovat usein läsnä. Rytmihäiriö on julkaissut uransa aikana kaksi pitkäsoittoa. Esikoisalbumi Surman siipien havinaa ilmestyi vuonna 1991 ja aiemmin mainittu kakkosalbumi Saatana on herra vuonna 2005.

www.surmacore.com
www.sakararecords.com

artikkelin avainsanat:
Rytmihäiriö