09:53 - 05.08.2005 / / Findance
51koodin uutuuslevy Rautaiset linnut julkaistaan 31.8.

51koodia -yhtye räjäyttää tajunnan voimakkaalla kakkoslevyllään "Rautaiset linnut". Esimakua tulevasta levystä on antanut ankaraan radioaalloilla pauhannut "Kahleet"-single, joka puhuttelee todenmukaisella sanomallaan sosiaalisten suhteiden varjopuolista. "Tarina on valitettavan tuttu oikeasta elämästä ja sen ihmissuhde/perhesuhde-ongelmista, joista halusin tehdä todellisuutta raapaisevan tekstin.", kertoo laulaja Hannu Sallinen.

"Kahleet" on myös 12.8. ensi-iltansa saavan kotimaisen nuortenelokuvan "Koti-ikävä" tunnussävelmä, joka kuvaa leffan karun ruosteista ja riipaisevan todellista maailmaa.

51koodia on aloittanut "Koti-ikävä"-leffakiertueen. Paikkakunnat ovat:

02.08 Kuopio, K-18, Koti-Ikävä -klubi (keikalla myös Bitch Alert)
03.08 Tampere, Klubi, Koti-Ikävä -klubi (keikalla myös Bitch Alert)
04.08 Turku, Klubi,Koti-Ikävä -klubi (keikalla myös Bitch Alert)
05.08 Hämeenlinna, Metropoli, Koti-Ikävä -klubi (keikalla myös Bitch Alert)
06.08 Järvenpää, Yano, Koti-Ikävä -klubi (keikalla myös Bitch Alert)
09.08 Jyväskylä, Fever, Koti-Ikävä -klubi (keikalla myös Bitch Alert)
10.08 Pori, Bar Kino, Koti-Ikävä -klubi (keikalla myös Bitch Alert)
11.08 Helsinki, Tavastia, Koti-Ikävä -klubi (keikalla myös Bitch Alert &
Velcra)
12.08 Helsinki, Gloria, Koti-Ikävä -klubi (keikalla myös Bitch Alert & Velcra & Takiainen)
13.08 Ylihärmä, Elorock

"Koti-ikävä" elokuvan soundtrack julkaistaan keskiviikkona 3.8. Albumilla on tämän hetken kovimpia artisteja, kuten Velcra, Bitch Alert, Hanoi Rocks, Slowhill ja Paleface. Lisäksi levyltä löytyy 51koodin hitit "Kahleet" ja "Vedenjakaja".

Vuonna 2002 perustettu 51koodia tarjoilee suomenkielisiin sanoihin puettua voimakasta ja kaunista uuden aallon rockia Joensuusta. "Perimmäisenä pyrkimyksenämme on välttää ns. perinteisiä suomirokki-ratkaisuja musiikissamme ja tarjota näin joitain uusia ulottuvuuksia musiikinkuluttajille.", kuvailee laulaja Hannu Sallinen 51koodin linjaa. Vaikutteita on haettu useasta genrestä ja yhtye korostaa rytmikkyyden sekä laulumelodioiden yhteyden tärkeyttä.

Tammikuussa 2004 julkaistu 51koodin debyyttialbumi "Nimetty" antoi myrskyvaroituksen tästä nuoresta ja nälkäisestä bändistä. Debyyttialbumi "Nimetty" viihtyi Suomen virallisella albumilistalla yli kuukauden ajan ja levyltä lohkaistut singlet "Kauas", "Voisiko olla tänään se päivä" sekä "Vedenjakaja" saivat runsaasti radiosoittoa. Koodien heittämät sadat keikat ovat tuoneet yhteissoittoon entistä enemmän tiukkuutta ja syksyllä julkaistavassa kakkosalbumissa kytee täyslaidallinen niin räjähtävää ruutia, että "kiitos ja moi". 51koodia on matkalla kohti lopullista läpimurtoaan.

Perjantaina 12. elokuuta saapuu ensi-iltaan syksyn ensimmäinen kotimainen elokuva. Koti-ikävä on selviytymistarina, jossa ei kaihdeta vaikeita puheenaiheita. Epätasapainoisen äidin ja teini-ikäisen pojan suhteesta sekä nuorten värikkäästä elämästä psykiatrisessa hoitolaitoksessa kertova elokuva on rankka selviytymistarina tämän päivän Suomesta.

Ennakkonäytännöissä elokuva on saanut varauksettoman positiivista palautetta. Sen todentuntuisuus ja teeskentelemätön esitystapa ovat myös jääneet pohdituttamaan katsojia.

www.51koodia.com
www.koti-ikava.com

teksti: tiedote

artikkelin avainsanat:
51koodia