Findance.com
20:10 - 06.07.2024 / maailmalta / Tuija Mehtätalo
Maailman lyhin lentoreitti on uskomattoman lyhyt
Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!

Lento Skotlannin saarten Westrayn ja Papa Westrayn välillä kestää yleensä alle 2 minuuttia. Reitti pitää hallussaan lyhimmän kaupallisen lennon maailmanennätystä.

Vaikka yleensä lyhyet matkat voi ajaa autolla, bussilla, junalla tai jopa kävellä, tätä reittiä ei voi kulkea millään niistä. Heillä, jotka joutuvat kulkemaan näiden kahden saarten väliä, on vain kaksi vaihtoehtoa tehdä se. Toinen on laivamatka, mutta vesistö on niin vaikeakulkuista, että parempi vaihtoehto on tehdä se lentämällä.

Lentoreitti on varsinkin kesäisin melko suosittu

Lento kestää yleensä 90 sekuntia, mutta jos tuuli on suotuisa, niin se kestää jopa alle minuutin. Tätä reittiä on lennetty kaupallisella tavalla jo vuodesta 1967 lähtien ja liikennöijä on edelleen sama eli Loganair.

Lentomatka on lyhyempi kuin useiden lentokenttien kiitorata. Matkustajat lennätetään pienellä koneella, johon mahtuu kahdeksan matkustajaa ja yksi lentäjä. Lentoa on arvosteltu ja pidetty turhana ilmansaastuttajana, mutta se on elintärkeä yhteys saarten asukkaille.

Vaikka saarilla asuu vain vähän ihmisiä, lentoreitti niiden välillä varsinkin kesäisin on melko suosittu, koska monet haluavat kokea maailman lyhytkestoisimman kaupallisen lennon, kertoo Oddity Central.

Suomen opettajat (ja koululaisten vanhemmat?) ansaitsevat oman bilebiisinsä! Klikkaa Spotifyyn ja kuuntele!

artikkelin avainsanat:
lentokone lentomatkustaminen
Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!