Findance.com
10:10 - 23.06.2024 / viihde / Findance
Pesemättömät rintaliivit: Mitä seurauksia niistä voi olla terveydelle?
Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!

Rintaliivin käyttäminen useita päiviä peräkkäin saattaa vaikuttaa harmittomalta, mutta yksi lääkäri varoittaa vakavista seurauksista – erityisesti henkilöillä, joilla on heikentynyt immuunijärjestelmä.

Eräs nainen on tunnustanut käyttäneensä samoja pesemättömiä rintaliivejä uskomattomat kuusi vuotta – eikä hän näytä olevan ainoa.

Nainen selitti Mirrorin mukaan somessa, että hän oli kokeillut monenlaisia rintaliivejä, mutta mikään ei tuntunut tai näyttänyt oikealta. Kunnes eräänä päivänä hänen äitinsä osti hänelle "täydelliset" rintaliivit – mukavat ja hyvin hänen kehoonsa sopivat. Siitä päivästä lähtien hän ei voinut enää luopua niistä.

"Pidin näitä samoja rintaliivejä vuosikaudet", hän kertoi. "En koskaan pessyt niitä ja otin ne pois vain suihkun ajaksi."

Onneksi hänen itseluottamuksensa on nyt kasvanut ja hän on alkanut kokeilla erilaisia rintaliivejä, mutta hänen "likaisen liivinsä" on aina lähellä "ihan varmuuden vuoksi".

Tunnustus: "Se oli todella ällöttävää"

Nainen myönsi, että rintaliivit olivat todellakin erittäin likaiset.

"Ne keräsivät niin paljon hikeä ja kuollutta ihoa, että niiden väri muuttui. Kun raavin niitä, paljastui hieman alkuperäistä väriä. Kun ne olivat uudet, ne olivat vaaleanharmaat, mutta nyt ne ovat kellertävän/vihertävän/tummanharmaat."

Vaikka tämä tapaus saattaa vaikuttaa poikkeukselliselta, hän ei ole ainoa, joka välttelee rintaliivien pesua. Mashablen ja SurveyMonkeyn tekemän kyselyn mukaan noin 35 % brittiläisistä naisista käyttää rintaliivejään ainakin viisi kertaa ennen niiden pesemistä.

Yksi kommentoija somessa lisäsi: "Minulla oli yhdet rintaliivit, joita käytin joka päivä vuosien ajan... Itkin kuin joku olisi kuollut, kun ne lopulta hajosivat. En tiedä kuudesta vuodesta, mutta ilmeisesti monet naiset eivät pese suosikkirintaliivejään kovin usein."

Mutta onko oikeasti haitallista käyttää rintaliivejä liian pitkään?

Lääkäri Deborah Lee varoittaa mahdollisista riskeistä.

"Riippuu siitä, miten määrittelet haitan. Se ei tapa sinua, mutta se ei ole ihanteellista terveydelle", hän kertoi Mirror-lehdelle.

"Bakteerit, sienet ja hiivat rakastavat kasvaa lämpimissä ja kosteissa ympäristöissä, kuten rintojen alla ja kainaloissa. Jos et pese rintaliivejä riittävän usein, ne likaantuvat, haisevat ja muuttuvat värjäytyneiksi."

"Vauvat, pienet lapset, yli 65-vuotiaat, syöpähoitoa saavat tai steroidilääkitystä käyttävät henkilöt sekä tyypin 2 diabetesta sairastavat, ovat suuremmassa riskissä. Näiden ihmisten tulisi olla erityisen tarkkoja vaatteiden pesemisen suhteen pysyäkseen terveinä", Lee korostaa.

Puhtaat vaatteet eivät ole vain fyysisen terveyden kannalta tärkeitä, vaan ne vaikuttavat myös mielenterveyteen.

"Kun puemme puhtaat vaatteet ylle, se nostaa mielialaa ja parantaa itseluottamusta ja itsetuntoa. Tutkimukset ovat osoittaneet, että puhtaiden vaatteiden käyttäminen luo positiivisemman kehonkuvan.", lääkäri lisää.

Suomen opettajat (ja koululaisten vanhemmat?) ansaitsevat oman bilebiisinsä! Klikkaa Spotifyyn ja kuuntele!

artikkelin avainsanat:
hygienia lifestyle rintaliivit
Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!