Findance.com
16:10 - 20.06.2024 / maailmalta / Markku Leppilampi
Tältä näyttää valtavan rasvakerroksen kasvattanut leopardi - ei suostu laihtumaan
Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!

Kiinalaisessa eläintarhassa elämäänsä viettelevä leopardi on noussut julkkikseksi. Syynä on leopardin painonhallintaongelmat.

Jotkut ovat pitäneet kissapetoa niin hupaisan näköisenä, että sitä on verrattu Zootopia-animaatiossa nähtyyn pulleaan leopardipoliisiin. Toiset ovat ilkeilleet leopardin näyttävän hylkeeltä.

Osa on kuitenkin ollut vakavammalla linjalla, ja huomattanut eläimen terveydestä ja yleisestä hyvinvoinnista. Kritiikki kasvoikin niin kovaksi, että eläintarha taipui antamaan lausunnon. Siinä se lupasi tehdä sellaisia muutoksia, jotka johtaisivat leopardin laihtumiseen.

Syystä tai toisesta leopardi ei kuitenkaan ole laihtunut, vaikka toimet ovat olleet käynnissä jo parin kuukauden ajan. Eläintarha puolustautui sanomalla, että rajallinen tila liikkumiseen on aiheuttanut leopardin paisumisen. Sen jälkeen tilaa lisättiin ja ruokavaliota muutettiin entisestään, mutta tuloksetta.

Eläintarha luovutti ja antaa leopardin elää kuin ennenkin

Eläintarha keskusteli asiantuntijoiden kanssa ja tuli siihen johtopäätökseen, että leopardi on liian vanha muuttumaan, ja parasta on antaa sen olla rauhassa. Eläintarhan mukaan leopardi on jo 16-vuotias, joka tarkoittaa 60-70-vuoden ihmisikää.

Vaikka leopardi ei näytä laihtuvan, eläintarha sanoi, että se on hyvässä kunnossa. Siitä luvatusti pidetään huolta, ja se käy säännöllisesti terveystarkastuksessa.

Leopardi voi elää vankeudessa 23-vuotiaaksi. Alla video:

Suomen opettajat (ja koululaisten vanhemmat?) ansaitsevat oman bilebiisinsä! Klikkaa Spotifyyn ja kuuntele!

artikkelin avainsanat:
eläimet Kiina leopardi
Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!