Findance.com
10:10 - 14.06.2024 / maailmalta / Markku Leppilampi
Suosittua turistinähtävyyttä epäillään huijaukseksi
Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!

Sosiaalisessa mediassa on kiertänyt video, jolla turisti kuvaa kiinalaista Yuntain vesiputousta, Oddity Central kertoo. Vesiputous on suosittu turistikohde.

Eräs turisti oli kuitenkin kiivennyt vesiputouksen päälle, jossa häntä odotti yllätys. Vesi virtasikin alas vesiputkesta.

Vesiputouksen ehostus on varmasti useimpien mielestä kyseenalaista. Yuntain turistikohteen henkilöstöllä oli kuitenkin selitys asiaan.

Selitys saattoi olla sekin valhetta

Henkilöstö kertoi päättäneensä ehostaa vesiputousta, koska on kuiva kausi. Putki olisi siis asennettu sen vuoksi, että turistit eivät pettyisi.

Oddity Central kuvailee vesiputousta "Aasian upeimmaksi", ja uutinen vesiputkista onkin järkyttänyt monia kiinalaisiakin. Osa kiinalaisista verkkokeskustelijoista kuitenkin sanoi tienneensä vesiputkista.

Verkkokeskustelijoiden mukaan Yuntai-vesiputousta ruokkiva ylävirran vesilähde sijaitsee Shanxin maakunnassa, kun taas itse vesiputous sijaitsee Henanin maakunnassa. Jossain vaiheessa Shanxin maakunnan viranomaiset olisivat väitetysti rakentaneet varavesivarannon, joka katkaisi veden virtauksen, joten ainoa keino pitää Yuntain vesiputous toiminnassa oli asentaa vesiputket.

Alla video.

Suomen opettajat (ja koululaisten vanhemmat?) ansaitsevat oman bilebiisinsä! Klikkaa Spotifyyn ja kuuntele!

artikkelin avainsanat:
Kiina turismi
Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!