Stella Pictures / AOP
16:10 - 29.05.2024 / viihde / Findance
Tältä näyttää Star Wars ja Indiana Jones -luoja George Lucas, 80, nyt
Hetkinen vielä... Meillä olis sulle juhannuksen paras Spotify-soittolista, tallenna jo nyt täältä

George Lucas, ikonisista Star Wars- ja Indiana Jones -elokuvista tunnettu ohjaaja ja tuottaja, sai hiljattain merkittävän kunnianosoituksen Cannesin elokuvajuhlilla.

Lucas, joka täytti juuri 80 vuotta, palkittiin Honorary Palme d'Or -palkinnolla elämäntyöstään elokuvateollisuuden parissa.

George Lucas on ollut elokuvateollisuuden eturintamassa jo yli 50 vuotta. Hänen uransa alkoi vuonna 1971, kun hänen ensimmäinen elokuvansa "THX 1138" esitettiin Cannesin elokuvajuhlilla Directors' Fortnight -ohjelmassa. Lucas muisteli tätä hetkeä lämpimästi, kertoen sen olleen yksi hänen uransa tärkeimmistä käännekohdista.

Lucas tunnetaan parhaiten Star Wars -elokuvasarjasta, joka on mullistanut tieteiselokuvien genren ja saavuttanut maailmanlaajuisen suosion. Hän on myös ollut avainasemassa teknologian kehityksessä elokuvateollisuudessa, perustaen muun muassa Industrial Light & Magic -yrityksen, joka on erikoistunut visuaalisiin tehosteisiin, sekä THX-ääniyhtiön.

80-vuotiaana Lucas on edelleen aktiivinen elokuvateollisuudessa, vaikka hän myi Lucasfilm-yhtiönsä The Walt Disney Companylle vuonna 2012. Hän on kuitenkin keskittynyt viime vuosina enemmän hyväntekeväisyyteen ja perheeseensä.

George Lucas

George Lucas
Kuva: Rocco Spaziani / UPI / Shutterstock / AOP

George Lucas
Kuva: Rocco Spaziani / UPI / Shutterstock / AOP

artikkelin avainsanat:
George Lucas Indiana Jones Star Wars THX 1138