Riia Heinonen
16:10 - 27.05.2024 / musiikki / Findance
Taiteellista räppiä tekevä Njhs-duo julkaisee uuden singlen epäonnistuneesta rakkaudesta
Hetkinen vielä... Meillä olis sulle juhannuksen paras Spotify-soittolista, tallenna jo nyt täältä

Niko Saaren eli Saazin ja Juho Heikkisen muodostama Njhs on julkaissut uuden Otan sut pois mun taskusta -singlen.

Oulussa asuva Saazi työstää myös sooloprojektiaan ja keikkailee sen ohella, jonka lisäksi on noussut suureen suosioon TikTokissa. Juho sen sijaan viihtyy enemmän taustahenkilönä nauttien musiikin tuottamisesta ja basson soittamisesta paikallisessa jyväskyläläisessä bändissä.

Kaksikko kohtasi alunperin tanssiharrastuksen kautta, jonka myötä ajatus oman musiikin tekemisestä nousi pinnalle vuonna 2017. Niimpä Juho alkoi opiskella ahkerasti tuottamista ja Saazi kehittämään itseään sanoittajana. Tyylisuunnaksi valikoitui taiteellisempi, mutta moderni melodisia lauluosuuksia sisältävä vahva suomiräp, jollaista harvoin kuulee.

"Koitetaan tehdä jotain, mitä kukaan muu ei tee. Biiseissä on modernien soundien lisäksi paljon elementtejä, joita ei kuule nykymusiikissa.", kaksikko avaa tyylisuuntaansa.

"Toivotaan tietenkin, että löydetään meidän oma kuulijakunta, joka rakastaa tällaista musiikkia, mutta loppupeleissä tärkeintä on, että pääsee kehittämään itseään ja tekemään sellaista musiikkia, mitä itse fiilistelee."

Arpan ja Josen Pimeän Puolen musiikista inspiroituneen Njhs-duon nyt julkaistava "Otan sut pois mun taskusta" on epäonnistunut rakkaustarina, joka on samalla viimeisimpiä teoksia tulevalta albumilta. Kappale kertoo henkilöstä, joka on pitkään kamppaillut haastavan ihmissuhteen kanssa ja nyt vihdoin päättänyt viheltää pelin poikki. Teoksen päähenkilö on samaan aikaan haikea, mutta määrätietoinen päätöksestään ja tulevasta.

"Tuli vaan mieleen toi lause, se helähti jollain oikealla tavalla korvaan. Se ei ole sellainen, mitä kuulee ihan joka päivä. Laitoin Saazille, että olisiko tässä hyvä biisin nimi, ja seuraavana päivänä hän laittoikin jo demoa takaisin.", Juho kertoo.

"Tää lause resonoi heti. Se ajatus, että mä en kanna sua enää mukana, koska tää meidän juttu ei vaan toimi. Uskon, että moni samaistuu tähän biisiin ja saa tästä vertaistukea vastaavassa tilanteessa.", Saazi huokaa.

Njhs - Otan sut pois mun taskusta

artikkelin avainsanat:
Njhs