Findance.com
06:10 - 24.04.2024 / viihde / Tuija Mehtätalo
Suomalainen kahvipaahtimo myy maailman ensimmäistä tekoälyn avustuksella tuotettua kahvia

Suomessa kulutetaan kahvia eniten maailmassa eli noin 12 kiloa henkeä kohti vuodessa. Nyt myös maailman ensimmäinen tekoälykahvi tulee Suomesta, kertoo AP News.

Kaffa Roastery on suomalainen kahvipaahtimo, jossa myydään erikoista kahvia. Kyseessä on maailman ensimmäinen kielimallien avulla luotu tekoälykahvi. Kahvipaahtimo toteutti sen yhteistyössä tekoälykonsulttiyhtiö Elevin kanssa.

Tekoäly valitsi kahviin yllättävän montaa eri kahvipapulajia

Tästä tekoälykahvista löytyy neljää erilaista kahvipapua. Sen makua hallitsee kuitenkin brasilialainen samettinen kahvipapu nimeltään Fazenda Pinhal. Kahvi sai nimekseen AI-CONIC.

Elevista kerrotaan, että tekoälylle annettiin tehtäväksi luoda kahvi, joka sopii ihanteellisesti kahvinharrastajien makuun ja ylittää perinteisten makuyhdistelmien rajoja. Tekoälylle kerrottiin kaikki mahdolliset kahvityypit, joita se voisi käyttää ja joista pitäisi luoda uusi ja jännittävä maku.

Tekoäly kehitti Brasiliasta, Kolumbiasta, Etiopiasta ja Guatemalasta peräisin olevien papujen seoksen sekä myös kahvipakkauksen etiketin. Myös kahvipaketissa oleva kahvin kuvaus on tekoälyn luomaa ja siinä lukee, että kahvi on tasapainoinen sekoitus makeutta ja kypsiä hedelmiä.

Tekoälyn luoma kahvi yllätti, koska se sisälsi normaalien kahden tai kolmen kahvipavun sijaan peräti neljää eri kahvipapua. Siksi tämän voi todeta olevan hyvä esimerkki siitä, kuinka tekoäly voi antaa uusia näkökulmia kokeneille kahviammattilaisille.

Tekoälyn apua kahvimakujen tuottamisessa aiotaan hyödyntää myös tulevaisuudessa.

artikkelin avainsanat:
kahvi tech tekoäly