Findance.com
12:10 - 20.04.2024 / maailmalta / Markku Leppilampi
Los Angelesissa tehtiin yksi kaupungin historian suurimmista ryöstöistä - virkavalta on äimänä
Hetkinen vielä... Meillä olis sulle juhannuksen paras Spotify-soittolista, tallenna jo nyt täältä

Varkaat iskivät rahojen toimittamiseen erikoistuneen yrityksen GardaWorldin holviin. Ryöstö on Los Angelesin kaupungin historian suurimpia, ja varkaiden taskuihin päätyi peräti 30 miljoonaa dollaria.

Ryöstö on ollut erittäin vaikea toteuttaa turvatoimien ja vartijoiden määrän vuoksi. Poliisi miettiikin edelleen, miten ryöstö on toteutettu. Rakennuksen ulkoseinässä oli jälki, mutta medialla ei ole tiedossa, oliko se ryöstäjien tekosia.

Ryöstö vaati tietoa ja taitoa

Holvissa puolestaan ei ole jälkeäkään, eivätkä varkaat aiheuttaneet ainuttakaan hälytystä. Poliisin mukaan varkailla on täytynyt olla paljon teknistä tietämystä ja tutkimusta takanaan, ennen kuin ryöstö on toteutettu.

Poliisin mukaan sekä nykyiset että entiset työntekijät tullaan kuulustelemaan. Poliisilla on toiveena, että ryöstäjät tekevät jatkossa jonkin virheen, jotta virkavalta pääsisi heidän jäljilleen.

Oddity Central kertoo jo pelkästään rahojen kuljettamisen olleen suuri operaatio. 30 miljoonaa käteistä saattoi painaa jopa 3,4 tonnia, joten sen kuljettaminen pois kenenkään huomaamatta on erikoista.

Katso video alla:

artikkelin avainsanat:
Los Angeles rikos ryöstö