Alamy / AOP
22:10 - 18.04.2024 / viihde / Findance
TikTok torjuu ongelmallista sisältöä päivittämällä yhteisösääntöjään
Hetkinen vielä... Meillä olis sulle juhannuksen paras Spotify-soittolista, tallenna jo nyt täältä

TikTok ilmoittaa ryhtyvänsä estämään käyttäjiä ilmestymästä sen algoritmisesti tuotetussa For You -syötteessä, mikäli he toistuvasti julkaisevat yhteisön sääntöjen vastaista sisältöä.

Osana laajempaa päivitystä yhteisön ohjeisiinsa TikTok on päivittämässä For You -syötteen kelpoisuusstandardejaan, raportoi Variety.

Uudistettuja standardeja ja sisältörajoituksia

TikTokin mukaan tietyntyyppinen sisältö voi olla hyväksyttävää silloin tällöin nähtynä, mutta ongelmallista, jos sitä katsotaan ryppäissä.

Tällaista sisältöä ovat muun muassa laihdutus, äärimmäinen kuntoilu, seksuaalinen vihjailu, surullisuus (kuten toivottomuuden ilmaisut tai surullisten lainausten jakaminen) sekä liian yleistä mielenterveystietoa sisältävä materiaali (kuten testit, jotka väittävät diagnosoivansa jonkun).

TikTok tulee "katkaisemaan toistuvat sisältömallit" tällaisen materiaalin osalta "varmistaakseen, ettei sitä katsota liian usein".

Videoalusta myös tilapäisesti keskeyttää käyttäjien pääsyn For You -syötteeseen, jos he toistuvasti jakavat standardeja rikkovaa sisältöä.

Käyttäjien tilan seuranta ja uudet toimintatavat

TikTok on käynnistämässä ominaisuuden nimeltä "Account Check", jonka avulla luojat voivat nähdä yhdellä silmäyksellä, ovatko he hyvässä asemassa sovelluksen käytäntöjen suhteen.

Tämä toiminto ilmoittaa, onko käyttäjän sisältöä poistettu sääntöjen rikkomisen vuoksi tai onko se rajoitettu For You -syötteestä.

Lisäksi yhtiö on julkaissut TikTokin luojien käytännesäännöstön, joka astuu voimaan lähiviikkoina. Nämä ovat standardeja, "joita odotamme TikTok-ohjelmiin, ominaisuuksiin, tapahtumiin ja kampanjoihin osallistuvien luojien noudattavan sekä alustalla että sen ulkopuolella".

Uudistukset tulevat voimaan, kun TikTok jatkaa lobbausta Yhdysvalloissa ehdotettua lainsäädäntöä vastaan, joka käytännössä kieltäisi sen maassa.

Viime kuussa edustajainhuone hyväksyi laajalla enemmistöllä lakiehdotuksen, joka kieltäisi TikTokin Yhdysvalloissa, ellei sen kiinalainen emoyhtiö ByteDance luovu omistusosuudestaan.

artikkelin avainsanat:
ByteDance sosiaalinen media tech TikTok