Xavier Collin / Image Press Agency / Backgrid / AOP
08:10 - 18.04.2024 / elokuvat / Findance
Sydney Sweeney puolustautuu tuottajan syytöksiä vastaan: "Surullista" ja "häpeällistä"
Hetkinen vielä... Meillä olis sulle juhannuksen paras Spotify-soittolista, tallenna jo nyt täältä

Sydney Sweeney joutui yllättäen kritiikin kohteeksi viime viikolla, kun kokenut Hollywood-tuottaja Carol Baum lausui julkisesti, että Sweeney "ei ole kaunis" ja "ei osaa näytellä". Baumin mukaan Sweenyn tähdittämä romanttinen komedia Anyone But You oli "katsomiskelvoton".

Sweenyn edustaja vastasi Baumin kommentteihin lausunnolla, joka jaettiin Variety-lehdelle:

"Kuinka surullista, että nainen, jolla on mahdollisuus jakaa asiantuntemustaan ja kokemustaan, päättääkin hyökätä toista naista vastaan. Jos tämä on se, mitä hän on oppinut vuosikymmenten aikana alalla ja kokee sopivaksi opettaa opiskelijoilleen, se on häpeällistä. Epäoikeudenmukaisesti toista naispuolista tuottajaa halventava kommentti kertoo paljon rouva Baumin luonteesta."

Baum, joka on pitkäaikainen Hollywood-tuottaja ja johtaja, joka on työskennellyt elokuvien kuten Erottamattomat ja Morsiamen isä parissa, esitti arvostelunsa Sweenystä keskustellessaan Pleasantvillessä, New Yorkissa, New York Timesin elokuvakriitikon Janet Maslinin kanssa.

Daily Mailin mukaan Baum sanoi: "On näyttelijä, josta kaikki nyt pitävät: Sydney Sweeney. En ymmärrä Sydney Sweeneytä. Katsoin koneessa Sydney Sweenyn elokuvaa, koska halusin nähdä sen. Halusin tietää, kuka hän on ja miksi kaikki puhuvat hänestä. Katsoin tätä katsomiskelvotonta elokuvaa - anteeksi ihmisille, jotka pitävät tästä... romanttisesta komediasta, jossa he vihaavat toisiaan."

Baum, joka toimii apulaisprofessorina Etelä-Kalifornian yliopistossa, jatkoi: "Sanoin luokalleni: 'Selitä minulle tämä tyttö. Hän ei ole kaunis, hän ei osaa näytellä. Miksi hän on niin seksikäs?' Kenelläkään ei ollut vastausta. Mutta sitten kysyttiin: 'No, jos saisit elokuvasi tehtyä, koska hän on siinä mukana, tekisitkö sen?' Siihen on hyvin vaikea vastata, koska me kaikki haluamme saada elokuvan tehtyä, ja kuka hylkää vihreän valon? En tunne ketään. Tehtäväsi on saada elokuva tehtyä."

Vaikka Baumin edustaja ei ole välittömästi vastannut Varietyn kommenttipyyntöön, TMZ raportoi keskiviikkona, että tuottaja "katuu jo koko juttua" ja "toivoo, ettei olisi koskaan lausunut alkuperäisiä kommenttejaan."

Sweenyn ura on kuitenkin nousukiidossa. Euphoria ja White Lotus -sarjojen tähti tuottaa ja näyttelee indie-kauhuelokuvassaan Immaculate, joka seuraa hänen menestystään elokuvassa "Anyone but You. Kyseinen elokuva, jonka hän on myös tuottanut, yllätti kaikki keräämällä maailmanlaajuisesti 218 miljoonaa dollaria.