Findance.com
22:10 - 16.04.2024 / maailmalta / Tuija Mehtätalo
Mies laittoi tekoälyn Tinderiin puolestaan - löysi lopulta itselleen tyttöystävän
Hetkinen vielä... Meillä olis sulle juhannuksen paras Spotify-soittolista, tallenna jo nyt täältä

Tekoälyn voi laittaa keskustelemaan muiden kanssa ja näin teki Aleksandr Zhadan. Hän hyödynsi ChatGPT:tä keskustellakseen yli 5000 naisen kanssa, joista hän toivoi löytävänsä itselleen naisen. Näin lopulta kävi ja hän tapasi näiden keskustelujen avulla tyttöystävän.

Aleksandr oli eronnut vuonna 2021 ja hän ei ollut löytänyt uutta suhdetta, vaikka oli keskustellut Tinderissä monien naisten kanssa ja käynyt useiden naisten kanssa treffeillä. Siksi hän päätti ohjelmoida OpenAI:n GPT-2:n treffiavustajakseen.

Tekoäly ehti keskustella Tinderissä 5239 naisen kanssa ja sopia miehelle yli 100 treffit, kunnes vaimo lopulta löytyi. Tekoäly ymmärsi millaiset ovat miehen kiinnostuksen kohteet ja se osasi jopa ajoittaa tapaamiset, Google-kalenterin avulla, sopiviin ajankohtiin. Se suodatti pois sellaiset profiilit, joissa oli kuvia esimerkiksi alkoholista tai horoskooppimerkeistä, koska Aleksandr ei pidä sellaisista.

Alussa tekoälyn avustus meni vähän pieleen, koska ChatGPT esimerkiksi pyysi erästä naista lähtemään pitkälle kävelylle metsään. Aleksandr saapui myös eräille treffeille tyhjin käsin, vaikka tekoälyn keskustelujen mukaan hänen olisi pitänyt viedä treffaamalleen naiselle kukkia ja suklaata, josta mies ei itse tiennyt mitään.

Lopulta kävi niin, että tämä deittailuassistentti rajasi keskustelut vain yhden naisen kanssa, josta tuli myöhemmin Aleksandrin tyttöystävä, raportoi Gizmodo.

artikkelin avainsanat:
ChatGPT deittailu parisuhde tech tekoäly Tinder