Findance.com
12:10 - 14.04.2024 / viihde / Findance
Lentäjä selittää: Tästä syystä turbulenssia ei tarvitse pelätä
Hetkinen vielä... Meillä olis sulle juhannuksen paras Spotify-soittolista, tallenna jo nyt täältä

Lentokoneen kohtaama turbulenssi (ilmakuopat) voi aiheuttaa matkustajalle huolta ja pelkoa.

KLM:n lentäjä kuitenkin rauhoittelee matkustajia ja selittää, miksi turbulenssi on normaali osa lentämistä eikä siitä tarvitse olla huolissaan.

Kuinka turbulenssi syntyy?

KLM:n lentäjä selittää yksityiskohtaisesti, miten turbulenssi muodostuu ja miksi se ei ole vaarallista.

"Turbulenssin aiheuttavat ilmavirtausten muutokset lentokoneen ympärillä. Lentokone kohtaa lennon aikana erilaisia ilmamassoja, jotka voivat vaihdella lämpötiloiltaan ja tuulen nopeudeltaan. Nämä ilmamassat aiheuttavat tiheyseroja, jotka puolestaan johtavat turbulenssiin. Vaikka turbulenssi voi tuntua epämiellyttävältä, nykyaikaiset lentokoneet on suunniteltu kestämään nämä olosuhteet turvallisesti", lentäjä kertoo.

Turvallisuus on lentoyhtiöiden ensisijainen prioriteetti, ja sekä pilotit että matkustamohenkilökunta saavat kattavaa koulutusta turbulenssin käsittelyyn.

"Pilotit ja matkustamohenkilökunta ovat koulutettuja toimimaan turbulenssin aikana, jotta kaikkien matkustajien turvallisuus taataan", lentäjä lisää.

Hän korostaa, että turbulenssi on luonnollinen osa lentämistä ja se ei tarkoita, että lentokoneessa olisi jotakin vikaa.

"Muista, että kun kohtaat turbulenssia seuraavalla lennollasi, pysy rauhallisena ja nauti loppumatkasta", lentäjä päättää viestinsä.

Katso TikTok-video alla

@klm From us, to you: you don’t have to be scared of turbulence #KLM #Royaldutchairlines #turbulence #didyouknow original sound - KLM Royal Dutch Airlines