imago sportfotodienst / AOP
08:10 - 10.04.2024 / pelit / Findance
Suosikkipeli Scrabble uudistuu - Suurin päivitys 75 vuoteen
Hetkinen vielä... Meillä olis sulle juhannuksen paras Spotify-soittolista, tallenna jo nyt täältä

Scrabble, perheiden ja ystävien suosima klassikkolautapeli, kokee merkittävän muutoksen 75 vuoden jälkeen.

Uudessa Scrabble Together -versiossa pelataan kaksipuolisella laudalla, joka mahdollistaa yhteistyön ja tiimipelaamisen.

Mattel-yhtiön julkistaman uuden version myötä peli muuttuu saavutettavammaksi niille, jotka kokevat sanapelit haastaviksi. Scrabble Together sopii jopa kahdeksanvuotiaille, ja siinä on yksinkertaistettu pisteytysjärjestelmä.

Gyles Brandreth, British National Scrabble Championship -kisan järjestäjä vuodesta 1971 ja Association of British Scrabble Players -yhdistyksen presidentti, kommentoi BBC Radio 4:n Today-ohjelmassa, että on innoissaan uudesta versiosta: "Alkuperäinen peli on tärkeä, mutta muutos on väistämätöntä."

Mattelin pelien päällikkö Ray Adler mainitsee: "Scrabble on todistanut aikaa kestäväksi yhtenä suosituimmista lautapeleistä, ja haluamme varmistaa, että peli on kaikkien ulottuvilla. Scrabble Together -tila on ihanteellinen vaihtoehto niille, jotka ovat ajatelleet, ettei sanapelit ole heitä varten tai jotka ovat kokeneet klassisen pelin hieman pelottavana."

Uudessa versiossa perinteisen vapaan sananmuodostuksen sijaan pelaajille annetaan kolme "tavoitekorttia", jotka sisältävät haasteita, sekä "apukortteja" mahdollisia hankaluuksia varten. Voittaja on se pelaaja, joka suorittaa kaikki 20 haastetta, ja osallistuja häviää, jos kaikki apukortit on käytetty ilman tavoitteen saavuttamista.

Tämä versio on suunnattu erityisesti nuoremmille pelaajille, jotka suosivat yhteistyötä ja yhdessä pelaamista kilpailun sijaan.

Vuoden 2016 Scrabble-maailmanmestari Brett Smitheram toteaa: "Peli vastaa nuorempien ihmisten trendiin, jotka haluavat välttää kilpailullisia pelejä ja sen sijaan suosia tiimityötä ja yhdessä hauskanpitoa tavoitteiden saavuttamiseksi."

Uusi lauta sisältää edelleen alkuperäisen pelin toisella puolella perinteistä versiota varten.

artikkelin avainsanat:
lautapelit Mattel Scrabble Scrabble Together