Beata Zawrzel / Nurphoto / Shutterstock / AOP
02:10 - 14.04.2024 / viihde / Findance
Pepsi-logon salainen merkitys yllättää juoman ystävät: Punainen, valkoinen ja sininen edustavat enemmän kuin vain värejä
Hetkinen vielä... Meillä olis sulle juhannuksen paras Spotify-soittolista, tallenna jo nyt täältä

Pepsi on monille tuttu juoma, mutta harvat tietävät sen logon todellisen merkityksen.

Logot ovat yrityksen identiteetin visuaalisia ilmentymiä, jotka voivat sisältää nokkelia visuaalisia sanaleikkejä, hienovaraisia viittauksia yrityksen historiaan ja piilotettuja merkityksiä.

Pepsi-logon värit, punainen, valkoinen ja sininen, eivät ole vain sattumanvarainen valinta, vaan niillä on syvällisempi merkitys, kertoo Mirror.

Pepsi - Amerikkalainen ikoni

Pepsi keksittiin alunperin Caleb Bradhamin toimesta vuonna 1893 nimellä "Brad's Drink". Pepsi-Colaksi se nimettiin vuonna 1898.

Nimi "Pepsi" viittasi juoman markkinointiin dyspepsian (ruoansulatushäiriöiden) helpottajana, ja "Cola" sen colan makuun.

Bradham halusi luoda juoman, joka edistäisi ruoansulatusta ja lisäisi energiaa samaan aikaan, ja juoma on edelleen suosittu valinta nykypäivänä.

Spencer, The Small Business Blog -sivuston kirjoittajan mukaan, logon värit - punainen, valkoinen ja sininen - symboloivat jotakin syvempää.

Hän toteaa: "Pepsin logon punaisen, valkoisen ja sinisen värin tarkoituksena on herättää amerikkalaisen lipun ylpeä henki, heijastaen brändin syviä juuria Amerikan kulttuurissa ja perinnössä. Logo korostaa Pepsin perintöä rakastettuna amerikkalaisena juomabrändinä, symboloiden sen asemaa amerikkalaisena ikonina. Tämä ajaton suunnittelu vetoaa kuluttajiin, herättäen ylpeyden ja nostalgian tunteita sukupolvien Pepsi-juojissa."