Findance.com
18:10 - 15.04.2024 / viihde / Tuija Mehtätalo
Tätä vaatetta ei pitäisi koskaan käyttää lentokoneessa
Hetkinen vielä... Meillä olis sulle juhannuksen paras Spotify-soittolista, tallenna jo nyt täältä

Eräs asiantuntija haluaa varoittaa lentomatkustajia pukeutumasta erääseen vaatteeseen, jos on lähdössä lentomatkalle.

Siihen pukeutumista lennolle olisi syytä välttää hinnalla millä hyvänsä, painottaa Metro.

On tärkeä osata pukeutua lennolle oikein ja se voi jopa pelastaa hengen

Lennolle halutaan yleensä pukeutua sellaisiin vaatteisiin, joissa on hyvä olla. Siksi monet laittavat lennolle jalkaansa legginsit. Ne ovat itse asiassa lentomatkaa ajatellen vaarallisin vaate, jota käyttää.

Jos lentokoneesta joutuu pakenemaan esimerkiksi törmäyksen jälkeen tai matkustamossa syttyy tulipalo, legginsit voivat syttyä helposti tuleen. Suurin osa niistä on tehty keinokuiduista, jotka palavat helposti ja tarttuvat ihoon helposti kiinni. Tästä syystä pitäisi välttää pukeutumasta mihinkään vaatteeseen, joka on tehty keinokuiduista. Sillä voi jopa pelastaa henkensä, koska silloin vaatteet eivät syty niin helposti tuleen.

Parhaat vaatteet lentoa ajatellen on tehty puuvillasta tai luonnonkuiduista. Kengät kannattaa pitää jalassa ainakin nousun ja laskun ajan, koska jos joutuu pakenemaan koneesta, koneen lattia voi olla polttavan kuuma, jolloin kengät on parempi olla jalassa.

Asiantuntija neuvoo myös laittamaan jalkaan korkokenkien sijaan esimerkiksi lenkkitossut. Kannattaa myös välttää väljien vaatteiden käyttöä.

artikkelin avainsanat:
lentokone lentomatkustaminen vaatteet