Findance.com
00:10 - 04.04.2024 / viihde / Findance
Näin usein pyyhkeet tulisi pestä - "Useammin kuin luullaan"
Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!

Pyyhkeiden säännöllinen peseminen on tärkeää hygienian ja terveyden kannalta, mutta monet meistä eivät tiedä, kuinka usein se todella tulisi tehdä.

Sisustussuunnittelija Rhiannon Johns ja siivousammattilainen Polya Petrova avasivat Mirrorille, miksi pyyhkeet tulisi pestä paljon useammin kuin luullaan.

Mitä bakteereja pyyhkeissä voi elää?

Pyyhkeistä voi löytyä monenlaisia bakteereja, jotka viihtyvät kosteissa ympäristöissä ja ihmiskontaktissa. Johns ja Petrova mainitsevat yleisimmät bakteerit, kuten stafylokokit, E. coli, salmonellan ja enterokokit, jotka voivat aiheuttaa erilaisia terveysongelmia.

Pyyhkeiden säännöllinen pesu ja asianmukainen kuivaus ovat avainasemassa bakteerikasvuston hallinnassa.

Kuinka usein pyyhkeet tulisi pestä?

Johns suosittelee pesemään pyyhkeet joka 2-3 käyttökerran jälkeen, erityisesti lämpiminä kuukausina, jolloin bakteerit lisääntyvät nopeammin. Tämä tiheämpi pesutahti auttaa ehkäisemään bakteerien kasvua ja mahdollisia terveysriskejä.

Parhaat vinkit pyyhkeiden pesuun

Johns neuvoo välttämään valkaisuaineita ja huuhteluaineita, jotka voivat vahingoittaa pyyhkeiden laatua ja imeytymiskykyä. Pyyhkeet kannattaa myös pestä erillään muusta pyykistä, jotta bakteerien leviäminen minimoidaan.

Kuivaaminen matalalla lämmöllä tai ilmakuivaus auttavat säilyttämään pyyhkeiden kunnon ja tehostavat bakteerien poistoa.

Suomen opettajat (ja koululaisten vanhemmat?) ansaitsevat oman bilebiisinsä! Klikkaa Spotifyyn ja kuuntele!

artikkelin avainsanat:
hygienia niksit pyyhkeet pyykinpesu
Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!