Findance.com
12:10 - 03.04.2024 / maailmalta / Findance
Äiti raivostui: "Mieheni herää aamuviideltä lasten kanssa, jotta minun ei tarvitsisi, mutta hän vain selaa puhelinta"

Mirror raportoi äidistä, joka on raskauden viimeisillä viikoilla ja joka on ilmaissut turhautumisensa miehensä aamurutiineihin heidän yhteisten lastensa kanssa.

Äiti kertoo, että hänen miehensä viettää aamunsa katsoen YouTube-videoita puhelimestaan, sen sijaan että keskittyisi lapsiin, jotka ovat vasta yksi- ja kolmevuotiaita.

Äiti kuvailee itseään raskaana olevana ja hormonaalisten muutosten keskellä olevana, ja miettii, onko hänen huolensa miehensä toiminnasta perusteltua. Hän on jakanut kokemuksensa ja ajatuksensa Mumsnet-foorumilla, pyytäen muiden vanhempien näkemyksiä tilanteeseensa.

"Mieheni on herännyt aikaisin pienten lastemme kanssa koko raskauteni ajan. Uskomatonta - mikä mahtava isä. Niin hyödyllistä, että minulla on 1-2 tuntia ylimääräistä aikaa sängyssä. Eikö niin?

"Paitsi että olen juuri saanut tietää, että päivästä toiseen hän on aamuviidestä seitsemään katsomassa YouTube-videoita puhelimestaan. Ja ne ovat lyhyitä, 2-3 minuutin pituisia videoita (esim. jalkapalloaiheisia). Se ei siis ole jotain, mitä hän pitää taustalla päällä."

Äidin huoli puheenaiheena

Avautuminen on herättänyt monenlaisia mielipiteitä Mumsnetin käyttäjien keskuudessa. Jotkut pitävät äidin odotuksia kohtuuttomina, kun taas toiset ymmärtävät hänen huolensa ja tukevat häntä. Keskustelu heijastaa laajempaa pohdintaa siitä, mikä on hyväksyttävää ja mikä ei lasten kasvatuksessa, erityisesti pienten lasten tapauksessa.

Eräs kirjoitti kommenttiosiossa: "Minulla oli kaksi aikaisin herääjää. Kaikki, mitä tarvitaan, jotta selviää aamulla seitsemään asti, on reilua, eikä sitä lasketa normaaliksi vanhemmuudeksi!" Toinen oli kuitenkin samaa mieltä äidin kanssa ja sanoi: "Et ole kohtuuton ja minäkin olisin raivona. Se on huono yritys hänen puoleltaan."

"Jos nousisin viideltä aamulla, kun mieheni makaisi sängyssä vielä kaksi tuntia, olisin valtavan ärsyyntynyt, jos hän alkaisi sanella minulle, mitä minun pitäisi tehdä sillä ajalla. Aamuviideltä herääminen on helvettiä ja heidän päivistään on vielä noin 12 tuntia aikaa tehdä tuottavia asioita heidän kanssaan/heidän puolestaan. Anteeksi, mutta mielestäni olet kohtuuton", joku toinen kirjoitti.

Toinen kuitenkin puolusti äitiä vastaamalla: "Ei hän ole. Olen nähnyt videoita, joissa lastenpsykologit puhuvat siitä, miten haitallista hyvin pienille lapsille on, jos vanhempi vain tuijottaa esinettä eikä puutu heihin lainkaan. Lapsella ei ole mitään käsitystä siitä, miksi hänet jätetään huomiotta, se on kylmää ja laiminlyövää heitä kohtaan."

artikkelin avainsanat:
Isyys lapsiperheille perhe vanhemmuus äitiys