Findance.com
18:10 - 01.04.2024 / viihde / Findance
Instagram-Emily ihmettelee: "Lapsettomuus ja onnellisuus 37-vuotiaana aiheutti viharyöpyn"

Instagram-matkailuvaikuttaja Emily Hart, joka on viettänyt viimeisen vuosikymmenen matkustaen yksin ja jakamassa kokemuksiaan 145 000 Instagram-seuraajalleen, on avautunut kohdanneensa ankaraa vihapuhetta paljastaessaan olevansa "lapseton ja onnellinen 37-vuotiaana".

Aiemmin pääosin positiivista palautetta saanut Hart joutui äkillisen viharyöpyn kohteeksi, kun hän julkaisi kuvakollaasin yksin matkustamisestaan otsikolla: "37-vuotias. Ei naimisissa. Ei lapsia".

Sosiaalisen median kritiikki vyöryi yllättäen

Yhdysvaltalainen Today-lehti kertoo, että Hartin viestit herättivät nopeasti suurta huomiota ja keskustelua sosiaalisessa mediassa.

Alun perin suunniteltua pitkää selitystä muuttanut Hart päätyi yksinkertaiseen tekstiin: "Elän elämääni. Erittäin onnellisena."

Tämä johti kuitenkin siihen, että seuraavana aamuna hänen Instagram-tilillään oli satoja uusia kommentteja, jotka olivat suurimmaksi osaksi loukkaavia.

Viesti keräsi 514 000 tykkäystä ja yli 1 751 000 kommenttia, joissa häntä haukuttiin "säälittäväksi" ja "noloksi".

Viestit jättivät syvät jäljet

Hart kertoo, että hänelle suurimman osan viesteistä lähettivät miehet, jotka käyttivät sosiaalisessa mediassa profiileissaan raamatunlauseita ja "ystävällisyyttä".

Kommentit olivat julmia: "Ei lapsia, ei avioliittoa, 37-vuotias, vain suuri lapsi ilman vastuuta eikä ole koskaan tehnyt mitään hyödyllistä, säälittävä lehmä", kirjoitti yksi.

Hart myöntää, että viestit vaikuttivat häneen syvästi: "En nukkunut hyvin kuukausiin. Minulla oli ruoansulatusongelmia, matala energia, paniikkikohtauksia, vihaisia purkauksia, ja ihoni alkoi oireilla. Lihoin ja etsin syitä pysyä kotona ja eristäytyä. Luulin sen johtuvan talvesta ja auringonvalon puutteesta, mutta kyse ei ollut auringosta – olin murtunut."

Kokemuksesta kasvaneena jatkaa matkaa

Nyt, toipumisen ja itsetutkiskelun jälkeen, Hart näkee kokemuksessaan myös positiivisia puolia. Hän on saanut tuhansia uusia seuraajia ja rohkaissut monia naisia jatkamaan omaa polkuaan.

"Monet naiset ovat lähettäneet minulle viestejä, että jaettu videoni todellakin inspiroi heitä. Joten jatkan jakamista, mutta hieman suojamuurin takaa... En halua menettää itseäni matkan varrella uudelleen."