Findance.com
18:10 - 31.03.2024 / maailmalta / Findance
"Isäni oli sarjamurhaaja" - Hautajaisista iso kysymys

Kuvitelkaa, että isäsi oli 1980-luvun lopulla ja 1990-luvun alussa paikallisesti tunnettu sarjamurhaaja. Hän oli vankilassa elinkautista tuomiotaan kärsimässä, kunnes menehtyi luonnollisiin syihin. Tämä on tarina, jonka eräs mies jakoi Mirrorin mukaan sosiaalisessa mediassa, herättäen keskustelua ja huolta hänen omasta mielentilastaan.

Mies kertoo, että hänen isänsä oli "70-prosenttisesti ystävällinen" ja huolehti perheen toimeentulosta.

"Isäni kuoli juuri ennen uudenvuoden aattoa. Hän kuoli luonnollisiin syihin vankilassa, jossa hän kärsi elinkautista. Hänellä oli keuhkosyöpä ja lonkkavamma viime lokakuussa, mikä 70-vuotiaana johtaa helposti komplikaatioihin", mies muistelee.

Kun aika tuli järjestää hautajaiset, hänen sisarensa kieltäytyi osallistumasta. Hän ei halunnut liittää itseään tällaiseen hirviöön. Veljen mielestä sisaren toiminta oli loukkaus heidän isäänsä kohtaan.

"Olen vihainen tästä. Ymmärrän, että hän on aikuinen, mutta mielestäni hän käyttäytyy lapsellisesti, dramaattisesti ja loukkaavasti, ei vain minua, vaan myös vanhaa äitiämme kohtaan, joka on menettänyt elämänhalunsa."

Ristiriitaiset tunteet

Mies kertoo myös, kuinka hänen isänsä maksoi sisarensa häät, veljensä hammaslääkärikulut ja huolehti perheestä taloudellisesti. Sisarensa kieltäytyminen osallistumasta hautajaisiin nähtiin kiittämättömänä eleenä.

"Haluaisin sanoa hänelle, että palauta se raha, jonka hirviö maksoi häistäsi, jos ajattelet niin", mies toteaa.

Somettajien kommentit vaihtelivat. Osa oli huolissaan miehen ylistävästä asenteesta isäänsä kohtaan.

"Tämä henkilö vaikuttaa oudon ylpeältä siitä, että hänen isänsä oli kirjaimellisesti murhaaja", kommentoi eräs käyttäjä. Toiset kyseenalaistivat hänen empatian puutettaan.

Tapaus herättää kuitenkin kysymyksiä siitä, miten meidän tulisi suhtautua perheenjäseniin, joiden menneisyys on rikollinen ja synkkä. Onko oikeutettua irtisanoutua heistä täysin, vai pitäisikö meidän silti kunnioittaa heitä perhesiteiden vuoksi?

artikkelin avainsanat:
hautajaiset perhe sarjamurhaaja