Findance.com
08:10 - 26.03.2024 / viihde / Findance
Työhaastattelun "ärsyttävään" kysymykseen vastaaminen - monet kompastuvat siihen
Tykkäätkö ysärimusasta? Meillä olis aivan huikea Spotify-soittolista sulle - tallenna täältä

Kun menet työhaastatteluun, et todennäköisesti tiedä, millaisia kysymyksiä sinulta saatetaan kysyä. Erin McGoff, joka jakaa uraohjeita sosiaalisessa mediassa, on valmistanut ihmiset yhteen vaikeimmista mahdollisista haastattelukysymyksistä, kertoo Mirror.

Erin McGoffin mukaan kysymys, jota monet pelkäävät, on: "Missä näet itsesi viiden vuoden kuluttua?" Koska kuka voi realistisesti vastata tähän? McGoff kuitenkin jakoi näkemyksensä, miten kysymykseen tulisi suhtautua.

Hän muistuttaa, ettei haastattelija "pyydä koko elämäntarinaasi", vaan he haluavat saada "käsityksen tulevaisuuden motivaatiostasi ja tavoitteistasi" ja tarkistaa, sopiiko kyseinen rooli elämääsi.

Sen sijaan, hän suositteli vastaamaan näin: "Tiedäthän, on vaikea tietää, miltä elämä näyttää viiden vuoden kuluttua. Mutta vaikka pidänkin joustavuudesta ja avoimesta mielestä, minulla on tiettyjä tavoitteita ja päämääriä."

Ja esimerkkinä, jota voi soveltaa omaan tarkoitukseensa riippuen työnhausta:

"Yksi asia, josta tiedän olevani todella intohimoinen, on tuotanto. Olen hulluna projektien viemiseen alkuvaiheesta jakeluun. Viiden vuoden kuluttua haluaisin johtaa tiimiä, ehkä jopa olla vastaavana tuottajana, ja viettää päiväni tuoden projekteja ideasta huippumenestykseen."

Kommenteissa monet ylistivät Eriniä hänen omistautumisestaan neuvomaan ihmisiä menestymään haastatteluissa, yksi kirjoitti: "Sain työpaikan käyttämällä pääasiassa sinun videoitasi haastattelukysymyksiin!"

Toinen sanoi: "Vastaukseni oli, että haluan lisää tietoa, pysyä käytännönläheisenä ja olla todella hyvä siinä, mitä teen. Minut palkattiin."