Findance.com
12:10 - 15.03.2024 / viihde / Tuija Mehtätalo
Näillä 8 tehokkaalla tavalla onnistut lopettamaan tupakoinnin
Tykkäätkö ysärimusasta? Meillä olis aivan huikea Spotify-soittolista sulle - tallenna täältä

Jos tupakoit säännöllisesti ja olet jo yrittänyt lopettaa tupakoinnin, tiedät kuinka vaikeaa se on. Se voi olla vaikeaa jo sosiaalisten tekijöiden takia, jos esimerkiksi näet tupakkatauolla muita tupakoivia työkavereitasi.

Seuraavan kerran, kun haluat kokeilla savutonta elämää ja mielellään koko loppuelämäsi ajan, tee se näiden alla olevien vinkkien avulla. Ne saattaisivat olla juuri ne vinkit, joiden avulla onnistut jättämään tupakoinnin lopullisesti pois.

8 tehokasta tapaa lopettaa tupakointi:

1. Ajattele sitä, mitä kaikkea hyvää lopettaminen toisi elämääsi ja millaista elämäsi oli ennen tupakoinnin aloittamista.

2. Tee selkeä päätös siitä, että aiot lopettaa. Määritä tarkka päivä, jolloin lopetat ja ole päättäväinen päätöksessäsi.

3. Kerro koko maailmalle päätöksestäsi. Silloin voit saada muilta tukea siihen ja kun muut tietävät päätöksestäsi, on sinun vaikeampi sortua taas tupakoimaan.

4. Tunnista ne tekijät, jotka saavat sinut haluamaan tupakkaa. Koita poistaa näitä tekijöitä elämästäsi. Sellainen voi olla esimerkiksi suuri ateria, jonka jälkeen sinulla tekee mieli tupakkaa. Siksi voisit alkaa syömään suurien aterioiden sijaan pieniä aterioita.

5. Kirjoita päiväkirjaa, koska sen avulla selviää monista huonoista hetkistä. Aina kun sinulla tekee mieli tupakkaa, kirjoita siihen liittyviä ajatuksia päiväkirjaasi. Se ei ehkä auta alussa, mutta saatat alkaa tunnistamaan niiden avulla niitä tekijöitä, jotka aiheuttavat sinulle tupakanhimoa.

6. Muuta niitä rutiineja, jotka liittyvät tupakanpolttoon. Jos se on esimerkiksi aamukahvin jälkeinen tupakka, juo aamukahvin sijaan vaikkapa smoothie.

7. Etsi vaihtoehtoja tupakoinnille esimerkiksi purukumin syöminen tai puristele stressipalloa.

8. Keskustele lääkärisi kanssa, mitä apukeinoja voisit sitä kautta saada tupakoinnin lopettamiseksi.

Onneksi on monia apukeinoja, joiden avulla voi päästä eroon tupakasta!

artikkelin avainsanat:
lifestyle niksit tupakointi