Findance.com
18:10 - 03.03.2024 / viihde / Tuija Mehtätalo
6 helppoa tapaa pitää budjetistaan huolta

Haluaisitko hallita raha-asiasi paremmin?

Oletko kyllästynyt siihen huolentunteeseen, joka tulee, kun vilkaiset pankkitilisi saldoa?

Kaikki voi olla kiinni siitä, että osaa pitää budjetistasi huolta.

Sinun kannattaisi päättää, mitä oikeasti tarvitset ja mihin sinun kannattaa sijoittaa rahojasi.

Mieti myös, voisiko sinulla olla mahdollista myös säästää rahaa.

Näillä 6 tavalla on helppo pitää raha-asiat kunnossa:

1. Selvitä ensin, mihin sinun on pakko laittaa rahojasi. Sen jälkeen tiedät jääkö sinulla oikeasti rahaa myös huvitteluun. Samalla tiedät, olisiko sinun parempi yrittää tienata enemmän rahaa.

2. Tarkista mihin kaikkeen edellisen kuukauden rahasi menivät. Saatat jopa yllättyä, mihin kaikkeen sitä meni ja miten osa niistä onkin ollut ehkä turhia hankintoja.

3. Mieti kuinka tärkeää olisi säästää rahaa myös pahan päivän varalle. Säästäminen vie aikaa, mutta se olisi erittäin tärkeää, jos autosi esimerkiksi hajoaa.

4. Mieti mitä oikeasti tarvitset ja mitä et. Älä hanki sellaisia tuotteita, joita et edes ehdi käyttää. Älä myöskään osta jotain liikaa, joista osa jää lopulta käyttämättä.

5. Kokeile etsiä erilaisia vaihtoehtoja, jotka eivät veisi niin paljon rahaa. Tee välillä ruokaa kotona sen sijaan, että kävisit ravintolassa syömässä. Käy lenkillä tai ulkoilemassa, jotka eivät maksa mitään ja ovat silti mukavaa tekemistä.

6. Tee rahankäyttöösi liittyviä tavoitteita. Motivoi itseäsi tekemään vain älykkäitä hankintoja.

Sinun ei ole pakko kuluttaa satoja euroja siihen, että saat pitää hauskaa tai että tunnet hyvänolon tunnetta jonkin asian hankkimisesta, vaikka et sitä lopulta edes tarvitse.

artikkelin avainsanat:
lifestyle säästäminen talous