Findance.com
14:10 - 29.02.2024 / tv-sarjat / Findance
Neurovelho-sarja tulossa - Perustuu kyberpunk-klassikkoon

Apple TV Plus on tilannut sarja-adaptaation William Gibsonin romaanista Neuromancer - Neurovelho, kertoo Variety.

Luvassa on 10 jaksoa käsittävä sarja, jonka luoja on Graham Roland yhdessä JD Dillardin kanssa.

Roland toimii myös sarjan showrunnerina, kun taas Dillard ohjaa pilottijakson. Skydance Television tuottaa sarjan yhdessä Anonymous Contentin kanssa.

Sarjan virallisen kuvauksen mukaan "tarina seuraa vahingoittunutta, huipputason superhakkeria nimeltä Case, joka joutuu digitaalisen vakoilun ja korkean panoksen rikollisuuden verkkoon yhdessä kumppaninsa Mollyn kanssa, joka on peilisilmäinen, partaveitsiä käyttävä salamurhaaja. Heidän tavoitteenaan on tehdä keikka yritysdynastialle, jolla on kertomattomia salaisuuksia."

Roland ja Dillard kommentoivat yhteisessä lausunnossaan: "Olemme uskomattoman innoissamme tuodessamme tämän ikonisen teoksen Apple TV+:aan. Olemme etsineet yhteistyöprojektia siitä lähtien, kun ystävystyimme lähes kymmenen vuotta sitten, joten tämä yhteistyö on unelmamme toteutuminen. Neuromancer on inspiroinut suurta osaa tieteiskirjallisuudesta, joka on seurannut sen jälkeen, ja odotamme innolla, että voimme tuoda television katsojat Gibsonin määrittelemään kyberpunk-maailmaan."

Neuromancer oli Gibsonin debyyttiromaani, joka auttoi synnyttämään kyberpunk-genren. Se julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1984 ja voitti Hugo-, Nebula- ja Philip K. Dick -palkinnot. Kirja johti Gibsonin julkaisemaan kaksi jatko-osaa, Count Zero ja Mona Lisa Overdrive. Vuosien varrella on ollut useita yrityksiä sovittaa kirja elokuvaksi, mutta mikään ei ole lopulta edennyt tuotantoon.