Findance.com
18:10 - 02.03.2024 / maailmalta / Tuija Mehtätalo
Tietokonepelaajan kone alkoi ylikuumentua ja syyksi paljastui yllättävä löytö

Monet tietokoneongelmat liittyvät bugeihin eli ohjelmointivirheisiin. Niitä kutsutaan bugeiksi eli ötököiksi (eng. bug), koska ensimmäinen tietokoneohjelmasta löytynyt bugi oli oikeasti ötökkä eli yöperhonen.

Erään tietokonepelaajan tietokone oli Uniladin mukaan alkanut ylikuumentua ja syyksi paljastui lopulta bugi tai oikeastaan monta sellaista. Syy oli yllättävä, koska tällä kerralla kyseessä olivat ihan oikeat ötökät.

Mies löysi tietokoneen sisältä kokonaisen yhdyskunnan

Kun pelaaja avasi tietokoneensa, löysi hän sen sisältä kokonaisen muurahaisyhdyskunnan. Ne pureskelivat tietokoneen sisältä löytyviä asioita, jonka takia kone oli toiminut normaalia hitaammin ja kuumentunut liikaa.

Muurahaiset marssivat grafiikkasuorittimen ja kotelon päällä. Niitä tuli ulos jopa suorittimen jäähdyttimen sisältä. Tietokone piti purkaa osiin, jotta muurahaisten tekemien tuhojen laajuus selviäsi.

Koska muurahaiset söivät koneen sisällä olevaa lämpötahnaa ja -tyynyjä, piti muurahaiset puhaltaa hiustekuivaajan avulla pois koneen sisältä.

Nyt kun kone on puhdistettu ja se toimii taas, ovat muurahaiset palanneet. Niitä eivät estäneet edes hyönteiskarkote, jota koneeseen oli sumutettu. Koneen omistaja on huolissaan siitä, että kone tulee tuhoutumaan muurahaishapon takia.

artikkelin avainsanat:
oudoimmat