MediaPunch / Backgrid / AOP
06:10 - 29.02.2024 / tv-sarjat / Findance
Koomikko Richard Lewis on kuollut

Stand up -koomikko ja Curb Your Enthusiasm -sarjan tähti Richard Lewis on kuollut. Hän menehtyi Varietyn mukaan sydänkohtaukseen tiistai-iltana Los Angelesissa.

Lewis, joka oli 76-vuotias, tunnettiin erityisesti Larry Davidin rinnalla näyttelemästään roolista suositussa HBO-sarjassa.

Viime huhtikuussa Lewis ilmoitti Parkinsonin taudin diagnoosista ja päätti lopettaa stand-up-koomikkouransa.

Neuroottisesta huumorista kuuluisuuteen

Lewis oli tunnettu neuroottisesta ja itseironisesta komediastaan. Hän teki näyttelijädebyyttinsä vuonna 1979 elokuvassa "Diary of a Young Comic" ja nousi maineeseen 1980- ja 90-luvuilla esiintymisillään suosituissa ohjelmissa, kuten "The Tonight Show" ja "Late Show With David Letterman". Lewisin omaperäinen ja tumma huumori loisti läpi hänen 1980-luvun Showtime-komediaerikoisohjelmastaan "I'm in Pain" ja jatkoi HBO:n erikoisohjelmissa "I'm Exhausted", "I'm Doomed" ja "Richard Lewis: The Magical Misery Tour".

Vuonna 1989 Lewis sai pääroolin ABC:n sitcom-sarjassa "Anything but Love", jossa hän esiintyi Jamie Lee Curtisin kanssa. Sarja kertoi Chicagon lehdessä työskentelevistä rakastuneista työkavereista ja kesti neljä kautta.

Elämä täynnä haasteita ja saavutuksia

Lewisin ura ei rajoittunut pelkästään televisioon. Hän näytteli myös useissa elokuvissa, kuten "Robin Hood: Men in Tights", "Leaving Las Vegas" ja "Hugo Pool". Elokuvassa "Drunks" hän esitti alkoholismia ja huumeriippuvuutta taistelevaa henkilöä, peilaten omaan elämäänsä: Lewis oli avoimesti kertonut omasta taistelustaan päihderiippuvuuden kanssa.

Lewis kertoi vuonna 2021 Varietylle palattuaan Curb Your Enthusiasm -sarjaan: "Olen omistanut elämäni komedialle ja raittiudelleni viimeiset lähes 27 vuotta. Tämä hetki on elämäni ennätyksellisin."

HBO ja Larry David ilmaisivat syvän surunsa menetyksestä. David sanoi: "Richard oli kuin veli minulle. Hän oli harvinaisen hauska ja sydämellinen ihminen."